4.8.16

Τέμενος στο Βοτανικό σε εγκαταστάσεις του ΠΝ!Θα το δεχτεί ο Καμμένος;


Σε εγκαταστάσεις του ΠΝ στον Βοτανικό θα γίνει τελικά το τζαμί της Αθήνας.Και είναι ένα ερώτημα πως ο ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα αποδεχτεί την κυβερνητική απόφαση.
Μπορεί η κυβέρνηση να λέει οτι ο χώρος που επελέγη στο Βοτανικό έχει εγκαταλειφθεί από το ΠΝ,αυτό όμως δεν ακυρώνει ότι ακριβώς δίπλα υπάρχουν ενεργές εγκαταστάσεις του και προκαλεί ερωτήματα η επιμονή για την επιλογή.

Οι ΑΝΕΛ ήδη αντιδρούν ,αλλά πρόκειται μάλλον για χλιαρές αντιδράσεις.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδης μιλώντας στη Βουλή είπε ότι «η κατασκευή του τεμένους, δέκα χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, θα βάλει τέλος στην αποδυνάμωση της χώρας μας και της αξιοπιστίας μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στους πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς και τα φόρα, στα πλαίσια των οποίων, πολύ τακτικά, διεξάγεται διάλογος για θέματα θρησκευτικών ελευθεριών», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδης, αναφορικά με την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους Αθηνών κατά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή.
Έκανε χωροταξική αναφορά στο τέμενος, το οποίο «χωροθετήθηκε στην περιοχή του Ελαιώνα, σε μια δημόσια έκταση η οποία παραχωρήθηκε γι’ αυτό το σκοπό, χωρίς, όμως, το Δημόσιο να αποξενώνεται από τα ιδιοκτησιακά του δικαιώματα, επί του ακινήτου. Το τέμενος που, σημειωτέον, δεν θα έχει μιναρέ για να είναι ενταγμένο στο περιβάλλον, έχει ουσιαστικά, χωρητικότητα 350 έως 400 άτομα», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στα επιχειρήματα τα οποία ακούστηκαν απέναντι σε αυτό, δηλ. «ότι είναι μέχρι και στρατιωτική βάση ο χώρος εκεί και καταργούμε μια στρατιωτική βάση. Εκεί είναι εγκαταλειμμένα κτίρια, τα οποία είναι κατεδαφιστέα», σημείωσε.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, σχετικά ότι «μια τέτοια εικόνα της χώρας μας ήταν και είναι μειωτική, αποδυναμώνει ταυτόχρονα διαπραγματευτικά μας επιχειρήματα σε διεθνές επίπεδο και σε φλέγοντα ζητήματα και τη διεθνή προβολή της χώρας μας και αυτό έχει σημασία, μέσα σε μια πολυκύμαντη και ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, όπου αρκετοί πληθυσμοί βιώνουν τραγικές ακρότητες».
militaire