10.8.16

Πραξικοπηματίες οι ακόλουθοι άμυνας της Τουρκίας στην Αθήνα - Αναζητούνται από την ΜΙΤ


ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Έχουν εξαφανιστεί εδώ και τρεις ημέρες δυο στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα μαζί με τις οικογένειές τους: Ο ένας μάλιστα είναι ο ΑΚΑΜ (Ακόλουθος Άμυνας) ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής αποστολής στην Ελλάδα και ο άλλος είναι ο ναυτικός ακόλουθος της πρεσβείας και αναζητούνται απο πράκτορες της ΜΙΤ ως πραξικοπηματίες.
 
Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Ιλχάν Γιασιτλί και τον πλοίαρχο Χαλίς Τουντς.
 
Οι δύο αξιωματούχοι πιθανότατα φοβούνται την επιστροφή τους στην Άγκυρα όπου και θα αντιμετωπισθούν ως «γκιουλενικοί» και συνακόλουθα ως φιλικά προσκείμενοι στους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία έχει ανακαλέσει τα διπλωματικά διαβατήριά τους, κάτι που σημαίνει ότι έχουν χάσει τις προστασίες που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε διπλωματικές αποστολές και φυσικά δεν διαθέτουν πλέον διπλωμτική ασυλία. 
 
Είναι άγνωστο (αρκετά πιθανό) εάν έχουν φύγει με κάποιο τρόπο από την χώρα προς την Ευρώπη με το σκεπτικό να ζητήσουν πολιτικό άσυλο καθώς έχουν μαζί τους, όπως προαναφέραμε και τις οικογένειές τους κατά το παράδειγμα και των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
 
Ήδη στις 22 Ιουλίου είχε συλληφθεί ένας άλλος στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας στην Αθήνα στην Τουρκία ενώ βρισκόταν σε άδεια.
 
Πρόκειται για έναν επιλοχία και βοηθό του καταζητούμενου ακόλουθου άμυνας της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. Ο άντρας είχε πάει για διακοπές στην Τουρκία