10.8.16

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ με αφορμή τη ληστεία στην Πειραιώς


Αθήνα
Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για ιδεοληψίες του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ που επιβάλλουν τις απόψεις τους στα θέματα της δημόσιας τάξης.
Με αφορμή τη ληστεία στην τράπεζα στους Αμπελόκηπους, ο Κ. Μητσοτάκης τονίζει πως η Νέα Δημοκρατία εγκαίρως ανέδειξε, με τρόπο επιτακτικό, την κρισιμότητα του ζητήματος της δημόσιας ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών επισημαίνοντας πως ο ίδιος επανειλημμένα εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα, απαιτώντας να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό ζήτημα με την απαραίτητη υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.

«Τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του, παρέμειναν αμήχανοι και εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ, που ειδικά στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας φαίνεται ότι τελικά επιβάλλει τις απόψεις του.
» Όσο, όμως, 'κλείνουν το μάτι' στους αντιεξουσιαστές και τους καταληψίες, τόσο θα μεγαλώνει η αλυσίδα πράξεων ανομίας, βεβήλωσης και βίας» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης δηλώνοντας πως η ελληνική κοινωνία απαιτεί ασφάλεια και προοπτική.
«Κανένα από τα δύο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αναγεννημένες συνιστώσες του» επισημαίνει στη δήλωσή του ενώ εγγυάται προσωπικά ότι «η πλήρης αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».
Απάντηση του Μαξίμου
Ο πρόεδρος της ΝΔ ακολουθεί τη γνωστή και αποτυχημένη συνταγή «Νόμος και Τάξη», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία προσωπικά εγγυήθηκε την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η στρατηγική αυτή αποτελεί την σταθερή πολιτική συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά είναι πολιτική και πρόγραμμα που έχει καταδικάσει ο λαός. «Όταν έχεις αποτυχημένο πρόγραμμα πορεύεσαι με 'ασφάλεια'» σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου.
«Αμήχανος απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε θεσμούς, οικονομία και κοινωνικό κράτος, ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τη γνωστή μα αποτυχημένη συνταγή 'Νόμος και Τάξη'. Γνωστή και σταθερή πολιτική συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά στην οικονομία και στην προπαγάνδα» σχολιάζουν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι «το μόνο που διακυβεύεται είναι η προοπτική της ΝΔ και το καταδικασμένο από το λαό πρόγραμμά της».
«Την ασφάλεια των πολιτών την εγγυόνται καθημερινά οι θεσμοί της συντεταγμένης πολιτείας και της δημοκρατίας» αναφέρει η κυβέρνηση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ