31.8.16

Η Τουρκία βγάζει γλώσσα στις ΗΠΑ και αρνείται εκεχειρία με τους Κούρδους

Η Τουρκία “βγάζει γλώσσα” στις ΗΠΑ αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει συμφωνήσει εκεχειρία με τους Κούρδους στη βόρεια Συρία και καλεί τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα σε απολογία! Ο Ερντογάν είτε αντλεί ισχύ από κάπου,είτε έχει …πολύ αυτοπεποίθηση…
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Τζον Μπας κλήθηκε σε απολογία γιατί η Άγκυρα είναι ενοχλημένη από τους ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον για εκεχειρία μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων. «Τονίστηκε πως οι αναφορές αυτές είναι απαράδεκτες και δεν συνάδουν με τις συμμαχικές μας σχέσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Ταντσού Μπιγκλίτς.

Η δήλωση του Μπιγκλίτς απαντά στις δηλώσεις  του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Άστον Κάρτερ, του ειδικού απεσταλμένου για τον συντονισμό του αγώνα κατά του ΙΚ των ΗΠΑ Μπρετ Μακγούρκ και του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με τις οποίες σταμάτησαν οι συγκρούσεις Τούρκων και Κούρδων στην Συρία. «Ο στόχος της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη είναι γνωστός», είπε ο Μπιγκλίτς προσθέτοντας πως «τρομοκρατικές ομάδες απωθούνται από τα τουρκικά σύνορα». Ο Μπιγκλιτς είπε επίσης πως η Άγκυρα ελπίζει οι ΗΠΑ να κρατήσουν τον λόγο τους και οι Κούρδοι να υποχωρήσουν ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.
militaire