29.8.16

Τύμπανα πολέμου στην Κριμαία - Η ρωσική Νότια Στρατιωτική Διοίκηση σε πλήρη συναγερμό


ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΡΩΣΙΑ 

του Πάνου Σπαγόπουλου
Αποβατική άσκηση μεγάλης κλίμακας πραγματοποίησαν  οι ρωσικές δυνάμεις Πεζοναυτών που μετέχουν στην  αιφνιδιαστική κινητοποίησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στις 25 Αυγούστου.

Η αποβατική άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Κριμαία από τις δυνάμεις Πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας με τη συμμετοχή τουλάχιστον 12 αποβατικών σκαφών κάθε μεγέθους, δύο υποβρυχίων κλάσης Kilo ενώ η ρωσική Αεροπορία πραγματοποιούσε συνεχείς πτήσεις πάνω από το πεδίο της αποβατικής ενέργειας.
Παράλληλα Α/Υ αεροσκάφη Be12 και ελικόπτερα Ka27PL πραγματοποιούσαν ασκήσεις εντοπισμού και εξουδετέρωσης εχθρικών υποβρυχίων.
Η κινητοποίηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για την πραγματοποίηση των έκτακτων αυτών ασκήσεων είναι πραγματικά τεράστια με μαζικές μετακινήσεις μονάδων από την κεντρική και δυτική Ρωσία στη νότια στρατιωτική διοίκηση.
Ταυτόχρονα το ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε μεγάλη άσκηση και στην Κασπία Θάλασσα στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 10 πολεμικά σκάφη μεταξύ των οποίων οι κορβέτες “Tatarstan” και  "Dagestan" και οι πυραυλκάκατοι  "Grad Sviyazhsk", "Uglich" "Great Ustyug", "Volgodonsk" και "Makhachkala".
Ίδιου μεγέθους είναι και η κινητοποίηση εκατοντάδων μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων της ρωσικής Αεροπορίας τα οποία μετακινούνται από βάσεις στην κεντρική και βόρεια Ρωσία στη ζώνη ευθύνης της  νότιας στρατιωτικής Διοίκησης.
Αεροσκάφη όπως MiG-31BM, MiG-29SMT, Su-24, Su-34 και μεταφορικά Il-76 έχουν αναπτυχθεί στη νότια Ρωσία και στην περιοχή της Κριμαίας.
Σε απάντηση οι Ουκρανοί προχώρησαν στην εκτόξευση μιας και μόνης ρουκέτας  που αναπτύσσει η εγχώρια βιομηχανίας τους στην περιοχή της Οδησσού. Πρόκειται για μια ρουκέτα ακριβείας για το σύστημα ΠΕΠ  Smerch των 300 χλστ. η οποία ονομάζεται Vilkha, Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε  στις 26 Αυγούστου.

http://army-news.ru/images_stati/bombometanie_s_su34_3.jpg
pronews