30.8.16

Μετά την επίθεση στον διοικητή της Τροχαίας παίρνουν 700 αστυνομικούς από τους δήθεν... «VIΡ» και τους ρίχνουν στην κανονική αστυνόμευση!


ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ 

της Χριστίνας Φλάσκου
Μετά το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών από κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας και την έντονη ανάγκη για ύπαρξη προσωπικού σε καίριες θέσεις αστυνόμευσης και όχι σε "φύλαξη υψηλών προσώπων" το υπουργείο Προστασίας Πολίτη προχωρά σε αποδέσμευση από καθήκοντα "συνοδού VIP" 700 αστυνομικών και 80 μηχανοκίνητων μέσων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόοσκα, σχετικά με την αποδέσμευση αστυνομικών που έχουν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων προσώπων:
"Μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων, θα αρχίσει άμεσα η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων.
Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται η εξοικονόμηση, στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων, 700 περίπου αστυνομικών και 80 περίπου μηχανοκίνητων μέσων, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών".
Πραγματικά θα μείνει άφωνος κάποιος αν δει την λίστα με τους υποτιθέμενους VIP που "κινδυνεύουν" και στους οποίους έχει διατεθεί αστυνομική προστασία.
Το pronews.gr διαθέτει την ολόκληρη την λίστα, αλλά για ευνόητους λόγους δεν την δημοσιεύει.
Ομως οι περισσότεροι από αυτούς είναι άτομα με πολιτικό "κονέ" ή απλά πλούσιοι που θέλουν να κάνουν το "κομμάτι" τους και ενώ έχουν άδεια οπλοφορίας να πληρώσουν για την προστασία τους ιδιωτικούς εκπαιδευμένους φρουρούς. Και βέβαια ουδόλως κινδυνεύουν από... τρομοκράτες!
Ας δούμε όμως τι έλεγε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας εδικά για το θέμα των Εξαρχείων και των ομάδων που δρουν εκεί στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό pronews τον περασμένο Ιούνιο:
Ερώτηση: Θέλω να σας ρωτήσω για το θέμα της αστυνόμευσης σε ειδικές περιοχές της Αθήνας όπως τα Εξάρχεια τα οποία δέχονται καθημερινά θα λέγαμε επιθέσεις από αντιεξουσιαστές και από άλλες ομάδες και γενικότερα υπάρχει αυτό το κλίμα. Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε όλο αυτό; Γιατί μην ξεχνάμε κύριε υπουργέ, υπάρχουν υποθέσεις που παραμένουν ακόμα ανεξιχνίαστες, για παράδειγμα η "Σέχτα των Επαναστατών". Τι γίνεται με όλο αυτό το θέμα;
Νίκος  Τόσκας: Καταρχήν τα θέματα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, εσωτερικής και εξωτερικής πρέπει να αντιμετωπίζονται επιστημονικά, μεθοδικά, χωρίς επιπολαιότητες και σκοπιμότητες και χρειάζεται πολλή δουλειά και πολύ μέθοδο.
Εμείς , οι δικές μας υπηρεσίες, εφαρμόζουν επιστημονικές μεθόδους, δουλεύουν συστηματικά και προσπαθούν να εξουδετερώσουν κάθε μορφή τρομοκρατίας.
Είναι αλήθεια ότι τελευταία και μετά τις επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί αρκετοί άνθρωποι με ακραίες αντιλήψεις έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει διέξοδος από αυτόν τον δρόμο και έχουν αλλάξει αντίληψη, υπάρχει μείωση της εσωτερικής τρομοκρατίας. Ποτέ δεν θα μηδενιστεί αλλά το θέμα είναι να κρατιέται στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.
Όμως, το θέμα των Εξαρχείων δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία όπως την ξέρουμε, έχει σχέση και με άλλα πράγματα όπως τα εμπόριο ναρκωτικών, η εγκληματικότητα και αυτοί οι παράγοντες τροφοδοτούν πολλές φορές ή βρίσκουν σαν επικάλυψη τις ακραίες αντιλήψεις προκειμένου να ενεργούν ευκολότερα ή να πωλούν ναρκωτικά ευκολότερα.
Ερώτηση: Δηλαδή μπορούμε να πούμε οτι το ποινικό αδίκημα σε αυτές τις περιοχές "παντρεύεται" με τις πολιτικές απόψεις αυτών των ακραίων ανθρώπων;
 Νίκος Τόσκας: Θα το έλεγα αλλιώς. Οτι το ποινικό αδίκημα (τα ναρκωτικά) πολλές φορές για να πουληθούν «ντύνονται» κάτω από αντιλήψεις ακραίες.
Ερώτηση: Έχετε κάποιο παράδειγμα που μπορούμε να αναφέρουμε;
 Νίκος Τόσκας: Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες αλλά «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες».
 Ερώτηση: Στην ουσία, εσείς λέτε τώρα πως κάποιοι άνθρωποι με τον μανδύα ότι πουλάνε ναρκωτικά κάνουν και άλλες παράνομες πράξεις.
 Νίκος Τόσκας: Για να πουλήσουν ναρκωτικά προφασίζονται ιδεολόγοι της μιας ή της άλλης αντίληψης. Όμως, ο πραγματικός τους σκοπός είναι η πώληση ναρκωτικών.
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που έχουν ακραίες αντιλήψεις και δεν έχουν καμία σχέση με ναρκωτικά. Αυτό είναι θέμα ιδεολογικό.
Ερώτηση: Πολλοί λένε οτι τα περιπολικά για παράδειγμα δεν έχουν ούτε ανταλλακτικά και για αυτό το λόγο και παροπλισμένα βρίσκονται και αστυνομικά τμήματα το ίδιο και λειτουργικότητα δεν έχουν. Τί από όλα αυτά συμβαίνει; Περιγράψτε μας την κατάσταση που υπάρχει.
Νίκος Τόσκας : Τα περιπολικά και οι μοτοσικλέτες είναι καταπονημένα. Έχουν πάνω από 300.000 χλμ., έχουν πολλά προβλήματα, περίπου το 50 % των περιπολικών έχει εμφανίσει τεχνικά προβλήματα και δυστυχώς δεν υπάρχει ενιαίο και οργανωμένο σύστημα συντήρησης.
Τι προσπαθούμε να κάνουμε για την αντιμετώπισή του; Με τα πενιχρά μέσα που έχουμε έχω δώσει εντολή να εκτραπούν κονδύλια ευρωπαϊκά τα οποία αφορούσαν θέματα που πλέον δεν χρειάζονται π.χ. η επιτήρηση των βορείων συνόρων από βορρά προς νότο πλέον δεν χρειάζεται γιατί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν έρχονται τώρα πια από βορρά προς νότο, ενώ αντίθετα χρειάζεται σύστημα επιτήρησης ανατολικά.
Με τέτοιες αλλαγές εκτιμώ ότι εξοικονομούμε 10 εκατομμύρια με τα οποία μπορούμε να ανανεώσουμε σε μεγάλο βαθμό τον στόλο των περιπολικών και των μοτοσικλετών και αυτό είναι κάτι το οποίο απαιτεί κάποια γραφειοκρατία που πρέπει να ξεπεραστεί. Για παράδειγμα, εάν ξεκινήσει ένας διαγωνισμός, θα πάρει πάνω από έναν χρόνο, αλλά ας βάλουμε μπροστά.

________________________________________________________
 Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να αστυνομεύσει ασφυκτικά τα Εξάρχεια, ώστε ούτε να διανοηθεί να διέλθει από εκεί κάποιο από τα άτομα με την υπερ-παρεκκλίνουσα συμπεριφορά;
Άρα τι συμβαίνει;
Κάποιοι πολιτικοί από τα εκάστοτε κυβερνητικά κόμματα, για κάποιο λόγο δεν επιτρέπουν στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της!
Δεν θέλουν, είτε διότι έχουν οι ίδιοι διασυνδέσεις με τους τύπους αυτούς, είτε για πολιτικούς λόγους είτε για τυχόν ανομολόγητα συμφέροντα.

 Σύμφωνα με το νόμο, τα ρόπαλα (καδρόνια- ξύλα- μολότοφ κ.λ.π.) είναι ΟΠΛΑ .Συνεπώς έχουμε στις διάφορες πορείες παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία!

 Είναι εντυπωσιακό, λοιπόν,  να γίνονται τέτοιες  πορείες ενόπλων και να μην επεμβαίνει η αστυνομία διότι η πολιτική ηγεσία κρίνει και εντέλλεται την  κατά το δοκούν εφαρμογή του νόμου!!!
Όσον αφορά τη περίπτωση της δολοφονικής επιθέσεως κατά του Δ/τού Τροχαίας, έπρεπε τόσο ο ίδιος όσο και ο συνοδός του να κάνουν χρήση των όπλων τους- σύμφωνα με τις περί αμύνης διατάξεις του ΠΚ- τα οποία ήσαν υπέρ αρκετά να θέσουν εκτός μάχης όχι έξι αλλά πολλαπλάσια άτομα.
 Κάποτε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ορισμένοι, τι συνέπειες θα έχουν όταν επιτίθενται σε αστυνομικά όργανα και γι αυτό είναι δεν υπεύθυνη μόνο η εκάστοτε κυβέρνηση αλλά και η Δικαιοσύνη.

Φ. Ιωάννου