7.8.16

“Το 2019 θα ‘χουμε τα F-35 και σχεδιάζουμε δικό μας αντιπυραυλικό”! Η Τουρκία εξοπλίζεται

Η Τουρκία βρίσκεται ακόμη στη δίνη των εξελίξεων, που προκάλεσε η απόπειρα πραξικοπήματος. Στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις. Κι όμως ακόμη κι έτσι η μεγάλη της διαφορά μ΄ εμάς εδώ στην Ελλάδα, είναι ότι τους μεγάλους στόχους της δεν τους εγκαταλείπει. Ειδικά σ΄ ότι αφορά στους εξοπλισμούς της.
Απόδειξη;

“Οι εργασίες για την κατασκευή – ανάπτυξη ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς από εγχώριες εταιρείες βρίσκεται σε εξέλιξη, σε συνδυασμό με τις συνομιλίες για παροχή υποστήριξης από το εξωτερικό”, δήλωσε  ο υφυπουργός Αμυντικής βιομηχανίας  İsmail Demir στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. “Είπα ότι είμαστε ανοικτοί σε προσφορές που θα επιταχύνουν το έργο μας. Υπάρχουν χώρες και εταιρείες με τις οποίες έχουμε μιλήσει στο παρελθόν.
Ο επικεφαλής του SSM  υπενθύμισε επίσης ότι η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στη μεταφορά τεχνολογίας-τεχνογνωσίας  καθώς και στην επίτευξη μεγάλου ποσοστού παραγωγής οπλικών συστημάτων από τις εγχώριες εταιρείες.
Επιπλέον, πρόσθεσε, επίσης, ότι η Τουρκία θα  έχει στη διαθεσή της τα F-35 το  2019.
Τονίζεται ότι η Τουρκία είχε υπογράψει συμφωνία αγοράς (την οποία ακύρωσε) για την προμήθεια συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μακρού βεληνεκούς αξίας $ 3,4 δις από την Κίνα, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

militaire