1.8.16

Αιχμαλωτίστηκαν μετά από μάχη οι 11 διαφυγόντες άνδρες των «Μπορντό Μπερελί» που συμμετείχαν στην επιχείρηση δολοφονίας του Ερντογάν


ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ 

Οι δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας έπιασαν πριν λίγο τους 11 εναπομείναντες άνδρες των ειδικών δυνάμεων "Μπορντό Μπερελί" που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος που έγινε τον προηγούμενο μήνα στη Μαρμαρίδα

Τους 11 κομάντος εντόπισαν και συνέλαβαν ειδικές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μετά από αξιολόγηση σχετικής πληροφορίας. Ως σημείο της σύλληψης φέρεται το χωριό Σιρικόι της επαρχίας Ούλα. Δεν έχει γίνει πάντως ακόμη γνωστό τι συμβαίνει με την τύχη των υπολοίπων μελών της ομάδας.
Πρόκειται για μέλη της ομάδας των συνολικά 25 ανδρών που μέχρι σήμερα διέφευγαν της σύλληψης και είχαν θέσει προ ημερών σε συναγερμό και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού υπάρχαν πληροφορίες ότι μπορεί να επιχειρήσουν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι 11 καταδρομείς συμμετείχαν στη στρατιωτική ομάδα που επιτέθηκε στο ξενοδοχείο, όπου διέμεινε ο Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου στη νοτιοδυτική περιοχή της Μαρμαρίδας. Ωστόσο, ο Ερντογάν είχε ενημερωθεί ότι διέτρεχε κίνδυνο και εγκατέλειψε έγκαιρα το ξενοδοχείο, πριν εκδηλωθεί η επίθεση των ειδικών δυνάμεων.
Ωστόσο, φαίνεται να διαφεύγουν της σύλληψης ακόμη 14 άνδρες της ομάδας των "Μπορντό Μπερελί" που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση σύλληψης ή δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου το βράδυ που έγινε η απόπειρα του πραξικοπήματος.
Οι Τούρκοι είχαν θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την σύλληψη των "Μπορντό Μπερελί", θεωρώντας ζήτημα τιμής το να λογοδοτήσουν αυτοί που θέλησαν να συλλάβουν ή και να σκοτώσουν τον πρόεδρο της χώρας.

pronews