19.8.16

Στη Γαύδο με το Υπερσύγχρονο Περιπολικό του Λ.Σ «090 ΓΑΥΔΟΣ» ο Δρίτσας!

Στην Κρήτη θα βρεθεί από την Δευτέρα 29 Αυγούστου και για τρεις ημέρες ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Ο κ. Δρίτσας θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που οργανώνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου,η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για να τιμήσει το Λιμενικό σώμα για την προσφορά του στους κατοίκους των νησιών μας και όχι μόνο, στο πρόσωπο του Αρχηγού του Υποναύαρχου Σταμάτη Ράπτη.
Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαΐτάκης, ο υπουργός κατά την παραμονή του στο Ηράκλειο θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη το Δήμαρχο και τοπικούς φορείς ενώ θα επισκεφθεί και τον ΟΛΗ.
15

Ο κ.Δρίτσας θα επισκεφθεί και τη Γαύδο με το μεγαλύτερο σκάφος του λιμενικού σώματος Περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης το ΠΑΘ 90 που ονομάζεται «Γαύδος» για να συνομιλήσει με τους ακρίτες  της Ελλάδας.
Το υπερσύγχρονο σκάφος με την επωνυμία «Γαύδος», που ναυπηγήθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό στα ιδιωτικά ναυπηγεία της Ολλανδίας «Damen Shipyards Gorinchem»….90
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ταχύπλοο περιπολικό Σκάφος ανοιχτής Θάλασσας, το οποίο υποστηρίζεται από 25 άτομα πλήρωμα, με ολικό μήκος 57,52 μέτρα, πλάτος 9,55 μέτρα, ενώ η επιχειρησιακή ταχύτητα του είναι 27 κόμβοι και η μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβοι.
veteranos.gr