23.7.16

Αμερικανοί ναύτες ετοιμάζονται να βάλλουν κατά τουρκικών στόχων στα Στενά - Με το ένα «πόδι» εκτός ΝΑΤΟ η Τουρκία (φωτό, vid)

Αν βγεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ, ας έλθει να μας κάνει επίθεση μετά.Juan

ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ 

του Βασίλη Καπούλα
Είναι απίστευτο πως αλλάζουν οι καιροί: Αμερικανοί ναύτες σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας ετοιμάζονται να βάλλουν κατά τουρκικών στόχων στα Στενά! Στο χειρότερο δυνατό σημείο είναι πλέον οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και αναμένεται να χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο με την αποκάλυψη ότι το πραξικόπημα σχεδιάστηκε στη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ.
 
Τις εικόνες που συνηθίζαμε να βλέπουμε από ρωσικά πολεμικά πλοία, πλέον τις βλέπουμε από τον πρώην στενό σύμμαχο της Τουρκίας, τις ΗΠΑ!
 
Στις φωτογραφίες θα δείτε τους Αμερικανικούς ναύτες να είναι σε πολεμική ετοιμότητα στο αποβατικό πλοίο (BDK) Whidbey Island και στο αντιτορπιλικό USS Ross την Πέμπτη καθώς έμπαιναν στα Στενά και κατευθυνόταν προς την Οδησσό.
 
Το αμερικανικό πλοίο μεταφέρει 500 πεζοναύτες, Hummer, άρματα μάχης M1 Abrams για την Ουκρανο-Αμερικανική άσκηση "Sea Breeze - 2016". Η άσκηση γίνεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, στις περιοχές Οδησσού και Mykolaiv και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου.
 
Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου, στρατιωτικός αξιωματούχος που συνελήφθη στο Χατάι στη ΝΑ Τουρκία αποκάλυψε σχέδιο κατοχής της Τουρκίας μετά το πραξικόπημα.
 
"Ως μέρος του σχεδίου το οποίο σχεδιάστηκε στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ κατά τη διάρκεια συναντήσεων, χιλιάδες πράκτορες της συριακής Μυστικής Υπηρεσίας Mukhabarat θα έμπαιναν στην Τουρκία για να ενωθούν μαζί με τους ένοπλους τρομοκράτες.
 
"Ο πρώτος στόχος των ανταρτών θα ήταν η Αλεξανδρέττα και θα ακολουθούσαν και άλλες τουρκικές πόλεις, Κων/πολη και Άγκυρα (για τις πόλεις αυτές έγινε ειδική αναφορά στο τουρκικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας για αγορά ρωσικών α/α συστημάτων).
 
Στόχος της οργάνωσης FETÖ/PYD  του Φ.Γκιουλέν ήταν να ελεγχθεί το ευρωπαικό μέρος της Τουρκίας ενώ οι δυνάμεις κατοχής θα προσπαθούσαν να ελέγχουν τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.
 
Στην συνάντηση που αποφασίστηκε το πραξικόπημα ήταν παρών και ιρανός αντιπρόσωπος".
 
Αυτή την κατάθεση έδωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματικός που συνελήφθη για συμμετοχή στο πραξικόπημα.
 
 
 
 
 
 
 
 
pronews