15.7.16

«O Αλλάχ είναι μεγάλος» φώναζε ο τρομοκράτης της Νίκαιας - Η στιγμή της εκτέλεσης του μακελάρη (Νέο βίντεο)


ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΑΓΩΤΑ 


Στους 84 παραμένουν οι νεκροί, σιγά σιγά όμως έρχονται στο φως κι άλλες λεπτομέρειες: ανάμεσα στους νεκρούς είναι 10 παιδάκια (άλλα 54 νοσηλεύονται πολλά σε κρίσιμη κατάσταση). Επίσης, επιβεβαιώνεται πως νεκροί είναι δυο Αμερικανοί τουρίστες, ένας Ρώσος και ένας Ουκρανός
"O Αλλάχ είναι μεγάλος " (Allahu Akbar) φέρεται να φώναξε ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος οδηγός του φορτηγού πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild" επικαλούμενη την γαλλική εφημερίδα "Nice Matin".
Διαβασμένος φαίνεται πως ήταν ο δράστης του μακελειού, αφού όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, του επέτρεψαν να παραμείνει στο σημείο για τόσες πολλές ώρες, επειδή τους είπε ότι έπρεπε να παραδώσει συσκευασίες παγωτών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις Κυριακές και κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών, τα μεγάλα οχήματα απαγορεύονται στη Γαλλία, ωστόσο όταν πρόκειται για περιπτώσεις παράδοσης εμπορευμάτων, οι Αρχές επιδεικνύουν κάποια ανοχή.
Φρικιαστική είναι και η μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είδε τον οδηγό λίγο πριν τη φονική επέλασή του: Μπόρεσα να δω καθαρά το πρόσωπό του... Είχε μούσια και έδειχνε να είναι κεφάτος.
Ο δολοφόνος, ο οποίος ήταν γνωστός στις αστυνομικές Αρχές, κουβαλούσε μαζί του, τουφέκι, πιστόλι και χειροβομβίδα, ωστόσο κανείς δεν... μπήκε στον κόπο να κάνει έλεγχο στο όχημά του κατά την εννιάωρη παραμονή του στο σημείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν κάτοικος Νίκαιας, 31 ετών και είχε γεννηθεί στην Τυνησία.
Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο οδηγός που έσπειρε τον θάνατο άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από τον οδηγό που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σκορπώντας τον θάνατο στη Νίκαια, υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. 
Για συνεργούς μίλησε ο δήμαρχος της Νίκαιας
"Πρόκειται για μία επίθεση, που δεν την είχε σχεδιάσει μόνος του ο μακελάρης, αλλά είχε και συνεργούς", όπως δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο "RTL", o Κριστιάν Εστροζί, δήμαρχος της Νίκαιας.  
"Yπάρχει μία αλυσίδα συνεργών", τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι, από την έρευνα που έχουν ξεκινήσει, οι αρχές μελετούν εξονυχιστικά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις συνολικά 1.200 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη Νίκαια. "Από τις κάμερες, θα μάθουμε πληροφορίες για το σχέδιο του μακελάρη", υποστήριξε.
"Oι εικόνες από τις κάμερες είναι καθαρότατες και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης", πρόσθεσε ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί.  "Η Νίκαια βιώνει το μεγαλύτερη τραγωδία στην πρόσφατη ιστoρία της" κατέληξε. 
Κορυφώνονται οι έρευνες
Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι "i>Télé", οι αρχές ετοιμάζονται να κάνουν έφοδο στο σπίτι του οδηγού του φορτηγού, με την ελπίδα ότι θα βρουν στοιχεία για τον ίδιο και όσους τον βοήθησαν.
Οι πληροφορίες για τον οδηγό
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης- οδηγός του οχήματος, o οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία ενός δελτίου ταυτότητας που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, ήταν Γάλλος, κάτοικος της Νίκαιας, τυνησιακής καταγωγής και ηλικίας 31 ετών.
Μάλιστα ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες. 
Όπως όλα δείχνουν ο δράστης, ενώ παρέσυρε με το φορτηγό δεκάδες ανθρώπους, παράλληλα πυροβολούσε εναντίον των πολιτών πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί. Νωρίτερα, όπως έδειξε το υλικό από τις κάμερες, είχε σπάσει με το όχημά του τον αστυνομικό κλοιό, καθώς είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στην παραλιακή, λόγω των εορτασμών. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Figaro" που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο δράστης της επίθεσης είχε καταδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο για πράξη βίας.  
Ένα ακόμη σοκαριστικό video απ' όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στη Νίκαια βλέπει το φως της δημοσιότητας. Είναι η στιγμή που ο δράστης της σφαγής στη λεωφόρο Promenade des Anglais εκτελείται από τους αστυνομικούς! 
Ο Mohamed Lahouιj Bouhlel έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό στην παραλία της Νίκαιας, προκαλώντας το θάνατο 84 ανθρώπων.
Ένα προφίλ στο facebook με όνομα ίδιο με αυτό του δράστη, όπου δηλώνεται ως τόπος κατοικίας η Νίκαια της Γαλλίας και τόπος καταγωγής η Τυνησία, έχει προκαλέσει ενδιαφέρον στα social media και υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.   

pronews