15.7.16

Oι Έλληνες δεν θέλουν μουσουλμανοποίηση της χώρας τους και να γίνει η Ελλάδα ένα μεγάλο «hot spot»


ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Οι Ελληνες  δεν θέλουν την μετατροπή της χώρας τους μουσουλμανική χώρα και σε ένα μεγάλο προσφυγικό «hot spot» σύμφωνα με έρευνα του Pew, την οποία δημοσίευσε το Politico πάνω από το 60%, των Ούγγρων, των Ιταλών και των Πολωνών βλέπουν αρνητικά τους Μουσουλμάνους και στην χώρα μας το συγκεκριμένο ποσοστό φτάνει το 65%.
 
Επιπλέον, στις 8 από τις 10 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έγινε η έρευνα, πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες θεωρούν ότι με τους πρόσφυγες αυξάνει η πιθανότητα να εισέλθουν στην Ευρώπη τρομοκράτες.
 
Στην ερώτηση αν οι πρόσφυγες είναι «βάρος», καθώς παίρνουν τις δουλειές και τα κοινωνικά επιδόματα ή αν κάνουν το έθνος ισχυρότερο με τη δουλειά και τα ταλέντα τους, το 72% των Ελλήνων που μετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι συμβαίνει το πρώτο.
 
 
Το ίδιο σκέφτεται το 82% στην Ουγγαρία, το 75% στην Πολωνία, το 65% στην Ιταλία και το 53% στη Γαλλία. Αντιθέτως, το 62% των Γερμανών και το 59% των Ελβετών δήλωσαν ότι οι πρόσφυγες κάνουν πιο ισχυρή τη χώρα τους. Ίσως διότι είναι χώρες που παραδοσιακά βασίστηκαν στα ξένα χέρια για να αναβαθμιστούν οικονομικά.
 
Η έρευνα έγινε σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία και Μ. Βρετανία, με περίπου 1.000 πολίτες σε κάθε χώρα να απαντούν, το διάστημα από τις 4 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου.
 
Η άποψη για τη φυλετική και εθνική διαφορετικότητα έχει εξίσου ενδιαφέρον
 
Language crucial to national identity
 
Views about  national identity vary across Europe
 
Στην Ελλάδα ακόμα Δόξα τω Θεώ η εθνική ταυτότητα παίζει σημαντικότατο ρόλο.
pronews