2.7.16

EKTAKTO: Μαζικές επιθέσεις του PKK σε τουρκικές στρατιωτικές βάσεις και κρίσιμα έργα υποδομής - 50 νεκροί (φωτό, vid)


ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ Α/Κ T-155 FIRTINA - ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙΝΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

του Βασίλη Καπούλα
Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η Τουρκία και πιθανότατα αυτός ήταν ο λόγος που υπέκυψε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στη Ρωσία καθώς το PKK έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με μαζικές επιθέσεις που πραγματοποίησε σε τουρκικές βάσεις καθόλη τη διάρκεια του Ιουνίου ενώ ανατίναξε κρίσιμα έργα υποδομής όπως αγωγοί ενέργειας. Οι νεκροί στρατιώτες εκτιμάται ότι αγγίζουν τους 50.
 
Ουσιαστικά όπως θα δείτε και στα βίντεο παρακάτω το καθένα δείχνει και μια επίθεση των Κούρδων. Δεν υπάρχει βίντεο που να μην ανατινάζεται τουλάχιστον ένα τουρκικό τεθωρακισμένο. Oλοκληρη η ΝΑ Τουρκία είναι παγιδευμένη με τόνους εκρηκτικών.
 
Σε ένα βίντεο διακρίνεται Κούρδος ελεύθερος σκοπευτής να σκοτώνει Τούρκο.
 
Στο Hakkari σκοτώθηκαν έξι Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν σοβαρά έξι.
 
Μάλιστα η μία τουλάχιστον επίθεση έγινε από το "γυναικείο τμήμα" του PKK και κατέστρεψαν άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα.
 
Εντύπωση προκαλεί ότι οι Κούρδοι διέθεταν χαρακτηριστική άνεση και τράβηξαν τις επιθέσεις τους σε βίντεο από διαφορετικές γωνίες λήψης.
 
Στο ένα από τα βίντεο γίνεται επίδειξη δύναμης από τους Κούρδους οι οποίοι δείχνουν τον οπλισμό τους μεταξύ των οποίων αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS Igla, αντιαρματικά RPG 29, "Μetis".
 
Μαχητές του PKK πραγματοποίησαν διπλές επιθέσεις σε τουρκικές βάσεις και κατέστρεψαν άρματα μάχης του τουρκικού Στρατού ενώ σκότωσαν 11 Τούρκους στρατιώτες και τέσσερις τραυματίστηκαν.
 
Συγκεκριμένα προέβησαν σε προσβολή αυτοκινούμενου πυροβόλου Τ-155 Firtina σε φυλάκιο του 6ου Τάγματος του 7ου Συντάγματος Συνοριοφυλακής στην περιοχή Dağlıca της Yüksekova στην επαρχία Hakkari στις 29 Μαίου 2016 και ώρα 14:00 ενώ προχώρησαν στην προσβολή άρματος μάχης στο Uludere στην επαρχία Şırnak στις 13 Ιουνίου 2016, ώρα 12:00.
 
Παράλληλα σε νέα βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν 12 Τούρκοι και σκοτώθηκε ένας σε στρατιωτική βάση στην ΝΑ Μardin.
 
To θύμα ήταν ο 39χρονος οδηγός φορτηγού Halil Ibrahim Sevimli, ο οποίος οδηγούσε στη στρατιωτική βάση την ώρα της έκρηξης.
 
Aκόμη Κούρδοι μαχητές σκότωσαν έξι Τούρκους στρατιώτες σε δύο διαφορετικές επιθέσεις. Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλου Κούρδου μαχητή στην περιοχή Derik στη Mardin και μία ώρα αργότερα ακόμη τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε άλλη μια επίθεση στο Hakkari.
 
 
 
 
 
 
 
 
pronews