31.7.16

Πρωτοφανής απόφαση Ρ.Τ.Ερντογάν: Eκλεισε όλες τις παραγωγικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών της Τουρκίας!


ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ" ...

της Χριστίνας Κοκκίνη
"Οι στρατιωτικές ακαδημίες διαλύονται και θα κλείσουν άμεσα και οι Αρχηγοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα αναφέρονται στον υπουργό Άμυνας" ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, πρόσθεσε επιπλέον ότι οι στρατιωτικές ακαδημίες θα αντικατασταθούν από ένα "Πανεπιστήμιο Εθνικής Αμυνας".
 
Πρόκειται για την σημαντικότερη και πλέον κρίσιμη απόφαση προς την κατεύθυνση απόκτησης του ελέγχου της χώρας, του Τούρκου πρωθυπουργού.
 
Δηλαδή, σε αντιστοιχία με τις ελληνικές παραγωγικές Σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών, κλείνουν οι Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Ικάρων, η ΣΜΥ κλπ!
Η απόφαση αυτή θα δημοσιευτεί έως αύριο στη τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η κίνηση είναι πραγματικά συγκλονιστική αφού αλλάζει ολόκληρο το καθεστώς στρατιωτικής εκπαίδευσης στον Τουρκία και ξεριζώνει οτiδήποτε έχει σχέση με τον κεμαλικό χαρακτήρα του στρατεύματος.
Είναι πολύ νωρίς ακόμα το να εκτιμηθεί αν αυτό θα είναι θετικό ή αρνητικό μακροπρόθεσμα για την επιχειρησιακή αξιοπιστία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά το βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα θα υποστεί σημαντικό πλήγμα η παραγωγή νέων Τούρκων αξιωματικών.
Το τελικό αποτέλεσμα θα μοιάζει μόνο με τον ξεριζωμό του γερμανικού μιλιταρισμού όταν η κοιτίδα της ελίτ των Γερμανών αξιωματικών, η Πρωσία, διαμελίστηκε, μεταξύ Πολωνίας και Σοβιετικής Ενωσης και ο πληθυσμός της ξεριζώθηκε ή εξοντώθηκε προκειμένου να πάψει να παράγει το αναγκαίο ανθρώπινο υλικό για την τροφοδοσία της γερμανικής στρατιωτικής μηχανής.
Ανάλογος είναι και ο σημερινός ξεριζωμός του κεμαλικού στρατιωτικού κατεστημένου, αλλά για άλλους λόγους: Για να δημιουργηθεί μια στρατιωτική ελίτ, πιστή στο ισλάμ και στα νεο-οθωμανικά σχέδια της κυρίαρχης πολιτικής τάξης της γειτονικής χώρας.
Το ότι θα δίνουν αναφορά οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων ενόπλων δυνάμεων στον υπουργό Αμυνας, όσο και αν ακούγεται θετικό και δείχνει ότι για πρώτη φορά η πολιτική ηγεσία της τουρκικής δημοκρατίας θα έχει "τον πρώτο λόγο" απέναντι στην στρατιωτική ηγεσία αποσκοπεί στο να ελεγχθεί ακόμα πιο στενά το στράτευμα από την ηγεσία του "πολιτικού" ισλάμ που κυριαρχεί πλέον στην γειτονική χώρα.
pronews