28.7.16

Τα «άπλυτα» των Δημοκρατικών και το «e-mail gate» ταλανίζουν την Χ.Κλίντον - Περνάει μπροστά ο Ν.Τραμπ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις που ταλανίζουν το Δημοκρατικό κόμμα στις ΗΠΑ όπου έγινε γνωστό ότι οι Δημοκρατικοί πήραν το μέρος της Χίλαρι Κλίντον ενάντια στην υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς και σε συνδυασμό με το σκάνδαλο «e-mail gate» κατά το οποίο η πρώην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ έκανε χρήση του προσωπικού της email κατά τη διάρκεια της θητείας της μέσω του οποίου διαχειρίστηκε παράνομα απόρρητες πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως προς το ελληνικό χρέος προς όφελος του γαμπρού της, Μαρκ Μεζβίνσκι, έχον δώσει ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στην τελευταία δημοσκόπηση έχει πάρει καθαρό «κεφάλι» πέντε μονάδων.
 
Πέραν όμως των εκλογών του Νοεμβρίου τα πρόσαφτα περιστατικά έδειξαν την γύμνια ΚΑΙ της αμερικανικής Δημοκρατίας η οποία τελικώς δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες του πλανήτη παρά το γεγονός ότι της αρέσει να αυτοεπαίρεται για το πόσο «awsome» είναι.
 
Έχει παρασκήνιο, βαθύ κράτος που επιβάλλει απόψεις και πολιτικές και όταν ένα υψηλό πολιτικό πρόσωπο κάνει κάτι τόσο «βαρύ», να δίνει απόρρητες πληροφορίες σε συγγενικό του πρόσωπο από μη ασφαλισμένο σέρβερ (για αυτό το εκανε άλλωστε για να μην ενημερωθούν οι κυβερνητικές υπηρεσίες) και το FBI το βγάζει «λάδι» αποδεικνύεται ότι και στις ΗΠΑ οι πολιτικοί ξεφεύγουν από τον νόμο ακριβώς όπως κάνουν και στην Ελλάδα, αντίθετα με ότι συμβαίνει με τους απλούς πολίτες όλων των χωρών.
 
Κάποια ζώα είναι πιο «ίσα» από τα υπόλοιπα στην «Φάρμα των ζώων» όπως έλεγε και ο Τζορτζ Όργουελ.
 
Ο ιστότοπος WikiLeaks έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα που φαίνεται που προέρχονται από «χάκινγκ» των servers του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. 
 
Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται μία ηχητική καταγραφή υποστηρίκτριας της Χίλαρι Κλίντον που ζητά από το κόμμα «να σταματήσει να πέφτει στα τέσσερα» για τον Μπέρνι Σάντερς.
 
Το WikiLeaks δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter, links που παραπέμπουν σε 29 ηχητικά ντοκουμέντα λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ανέβει στο βήμα του συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια για να υποστηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον, κάτι που δεν θα έπρεπε να κάνει ως απερχόμενος πρόεδρος και ας προέρχεται απο τον ίδιο πολιικό χώρο.
 
Παρόλα αυτά έκανε μια παραδοχή-ομολογία που δείχνει ότι πλέον η πτώση της Χ.Κλίντον στις προτιμήσεις των Αμερικανών ψηφοφόρων μπορεί τελικώς να «κλειδώσει» την προεδρία των ΗΠΑ για τον Ν.Τραμπ.
 
Παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως, ότι ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ να είναι, ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. «Έχω διαπιστώσει όμως από την εμπειρία μου, πολλά τρελά πράγματα να συμβαίνουν κατά καιρούς, οπότε όλα μπορούν να συμβούν».
 
Για πολλούς η υποστήριξη Ομπάμα στην Χ.Κλίντον δεν είναι κάτι το θετικό, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος μόνο επιτυχημένος δεν θεωρείται.
 
Άφησε ένα διπλάσιο διαγαλαξιακό δημόσιο χρεός μέσα σε 8 χρόνια απ'οτι το είχε βρει από έναν άλλον μη δημοφιλή πρόεδρο, τον Τ.Μπους Τζούνιορ. Αφήνει μια χώρα σπαρασσόμενη όπου οι Αφροαμερικανοί έχουν κυρήξει τον πόλεμο στις κατά τόπους αμερικανικές αστυνομίες, η κυβέρνησή του ευθύνεται για την δημιουργία και τον εξοπλισμό του ISIS το οποίο τώρα προκαλεί εκατόμβες νεκρών στην Ευρώπη και έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ σε ευθεία αντιπαράθεση με κάθε παρασκηνιακό και προσκηνιακό τρόπο, σε κάθε επίπεδο (ακόμα και με την ελεγχόμενη από τους Αμερικανούς ΔΟΕ όπου και απέκλεισαν Ρώσους αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο) με την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, την Ρωσία.
 
Έχασε δε γεωπολιτικά και την Τουρκία, ενώ στην Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ έχουν ηττηθεί κατά κράτος. Τώρα παραδέχεται ότι τελκώς η Χ.Κλίντον έχει μείνει πίσω.
 
Πάντως ούτε ο ετεροθαλής αδελφός του δνε πείθεται από την Χ.Κλίντον.
 
Ο 57χρονος Μαλίκ Ομπάμα που ζει μόνιμα στην Κένυα, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Αμερικανική εφημερίδα New York Post, πως το Νοέμβριο θα μεταβεί στο Μέριλαντ όπου είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους, όχι για να στηρίξει το κόμμα των Δημοκρατικών με το οποίο έχει εκλεγεί ο αδερφός του, αλλά για να ψηφίσει τον αντίπαλο της Κλίντον, Ντόναλντ Τραμπ.
 
Το ζήτημα των e-mails είναι τεράστιο, καθώς η Χ.Κλίντον κατηγορήθηκε ότι κατέστρεψε χιλιάδες email, κατά τη διάρκεια έρευνας για τη χρήση ιδιωτικού server κατά την αποστολή απορρήτων μηνυμάτων αλληλογραφίας.
«Ρωσία, αν ακούς, ελπίζω να βρεις τα 30.000 εξαφανισμένα email», είπε ο κ. Τραμπ.Αμέσως έσπευσαν όλοι οι εγχώριοι καλοθελητές (λες και ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες στις ΗΠΑ) να τον κατηγορήσουν για... ρωσοφιλία (που είναι απόλυτα λογικότερο οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές υπερδυνάμεις να έχουν ειρηνικές και λογικές σχέσεις μεταξύ τους και όχι αυτό που προκάλεσε η κυβέρνηση Ομπάμα η οποία έχει επαναφέρει τον τρόμο στον πλανήτη) ενώ είπε το αυτονόητο. Αφού έχουν καταστραφεί 30.000 e-mail σκοπίμως, τότε οι μόνοι που τα έχουν αποθηκεύσει και διασώσει στον πλανήτη είναι οι Ρώσοι. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικά αλλιώς δεν θα είχαν καταστραφεί.
Στο ηχητικό μήνυμα που αποκαλύπτουν τα Wikileaks, μία υποστηρίκτρια της Χίλαρι Κλίντον εκφράζει τις χειρότερες απόψεις για τον Μπέρνι ΄Σάντερς δείχνοντας ότι τελικά εάν κάποιος δεν ταιριάζει στα πλάνα του Συστήματος θα του συμπεριφερθεί με την χειρότερη εμπάθεια 
 
«Ο Μπέρνι είναι ο χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο που θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα στο Δημοκρατικό Κόμμα, διότι δεν είναι Δημοκρατικός», ακούγεται να λέει η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν είναι γνωστή.
 
«Σταματήστε να υποκύπτετε σε αυτό το πρόσωπο, που του αρέσει να παίζει το θύμα και που επιτίθεται στη Χίλαρι, δίνοντας όπλα στον Τραμπ. Θα αποχωρήσω από το Δημοκρατικό Κόμμα, αν συνεχίσει να χαϊδεύει τον Μπέρνι Σάντερς», προειδοποιεί, χωρίς να γίνεται γνωστό με ποιο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος ήθελε αυτή η γυναίκα να επικοινωνήσει.
 
Η δημοσίευση γίνεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη μέσω του ιστότοπου WikiLeaks 20.000 εσωτερικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος, πολλά από τα οποία δείχνουν κατάφωρη εύνοια στη Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια του προκριματικού γύρου έναντι του Μπέρνι Σάντερς, πράγμα που ο ίδιος και οι υποστηρικτές του έχουν επανειλημμένως καταγγείλει αλλά τα αμερικανικά ΜΜΕ (άλλα λαμπρά παραδείγματα «έγκριτης και έγκυρης» δημοσιογραφίας) φρόντισαν να τα παίξουν «χαμηλοφώνως»
 
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αντί να σταθούν στις αυταπόδεικτες πλέον κατηγορίες περί καταστρατήγησης των δημοκρατικών διαδικασιών, στο Δημοκρατικό Κόμμα επιχείρησαν, χωρίς καμία απόδειξη να εμπλέξουν την Ρωσία (για πάσα νόσο χρησιμοποιούν την Ρωσία στις ΗΠΑ) ότι αυτή ήταν υπεύθυνη για την διαρροή των e-mails.
 
Eίναι σαν κάποιος να καταγράφεται για επιλήψιμες και παράνομες πράξεις και να λέει ότι φταίει από που τον κατέγραψε.
pronews