1.7.16

Της Άρτας το...Μετρό!!! / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε πέντε χρόνια-λέει- θα είναι ετοιμοπαράδοτο και όποιος θέλει από τη Πλατεία Δημοκρατίας να πάει στην Διεθνή έκθεση, θα πηγαίνει...με τα πόδια!!!
Γιατί; Γιατί έτσι θέλει ο Μπουτάρης, ο οποίος λέει ότι ενδιαφέρεται να μη χαλάσουν κάποια "αρχαία" που βρέθηκαν στο χώρο!!!
Τελικά ίσως θα πρέπει να διαλέξουν οι Θεσσαλονικείς τι θέλουν. Μπουτάρη ή ΜΕΤΡΟ  

Το κακό είναι ότι οι αρμόδιοι  κάθονται και τον ρωτούν αν θέλει ή αν δεν θέλει να γίνει ο σταθμός της Βενιζέλου!!! Αν ήταν να ρωτάνε τον κάθε Δήμαρχο, η Αθήνα δεν θα είχε ούτε "Ηλεκτρικό", όχι ΜΕΤΡΟ!

Ξεχείλισε η...δημοκρατία από τα μπούνια!

Εύγε!

ΑΛΕΞ
ΣΑΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
    ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Πολιτικό Γραφείο:
Βουλής 4, Γραφείο 115, Τ.Κ. 105 62 Αθήνα
Τηλ: 210 3706129210 3706329

 Θεσσαλονίκη 1 Ιουλίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ετοιμοπαράδοτο σε 5 χρόνια το Μετρό Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρίας ΑΚΤΩΡ  προς τον βουλευτή  Γιάννη Σαρίδη

 Ενημέρωση για την πρόοδο των  έργων  ζήτησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ΓιάννηςΣαρίδης από τη διεύθυνση του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στο εργοτάξιο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, με τον διευθυντή της εταιρίας "Άκτωρ" ΠαναγιώτηΚορακίτη.
"Δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι διαιτησίες αλλά πιστεύουμε ότι το Σεπτέμβριο  ή τον  Οκτώβριο θα κλείσει το θέμα .Εμείς έχουμε ανοίξει το έργο σε μέγιστο βαθμό και στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί  μέσα στο 2017. Είναι η τελευταία ευκαιρία της Θεσσαλονίκης για το Μετρό ,τώρα που ήρθε ο Άκτωρ" ανέφερε ο κ. Κορακίτης και επισήμανε τα παρακάτω:

-Βρέθηκε τεχνική λύση για να παραμείνουν τα αρχαία στο Σταθμό Βενιζέλου. Το έργο θα υλοποιηθεί κάτω από ζώνη 4 μέτρων που είναι άλλης εποχής.

-Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο  θα είναι έτοιμο , μαζί με τους 12 σταθμούς , το 2021 ενώ από το σταθμό Βενιζέλου το τρένο θα περνάει αλλά δεν θα σταματάει (!!!)


"Υπάρχει η διάθεση από την πολιτεία. Ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας είναι πάνω στο έργο. Δίνουν λύσεις. Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας θα πρέπει να συνεργαστούν και τα τρία μέρη" σημείωσε ο διευθυντής της εταιρίας "Άκτωρ"  στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκη" τόνισε ο διευθυντής της  εταιρίας "Ακτωρ" για το μετρό Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Σαρίδη για την τήρηση των τεχνικών χρονοδιαγραμμάτων ο κ.Κορακίτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: 

-Το 2020 θα είναι έτοιμος  να χρησιμοποιηθεί και ο σταθμός της Καλαμαριάς.

-Το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι πιο σύγχρονο από το Μετρό της Αθήνας (χωρίς οδηγό, ηλεκτρονικές όλες οι λειτουργίες).

-Ετοιμάζεται ο σταθμός Πυλαίας που θα περιλαμβάνει  χώρο συντήρησης και στάθμευσης των τρένων, πενταώροφο Κέντρο Ελέγχου- Λειτουργίας του Μετρό, βρεφονηπιακό σταθμό, πρατήριο υγρών καυσίμων με δεξαμενές, χώρο στάθμευσης κ.α

-Πρώτη προτεραιότητα είναι η κατασκευή γραμμής προς το αεροδρόμιο για "να γίνει η Θεσσαλονίκη μια ευρωπαϊκή πόλη".

-Παράλληλα θα κατασκευαστεί και η γραμμή προς την Ευκαρπία.

-Σήμερα εργάζονται περίπου 1300 άτομα σε φουλ παραγωγή ενώ θα γίνει συμπληρωματική σύμβαση για τα αρχαιολογικά έργα στους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Δημοκρατίας.

-Η σήραγγα θα ολοκληρωθεί τέλη Νοεμβρίου (απομένουν 1900 μέτρα) και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες στους σταθμούς. 

Στο τέλος της συνάντησης ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης δήλωσε τα εξής:"Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει σηκώσει βάρη που δεν του αναλογούν και έχει πληρώσει τις ανεύθυνες πολιτικές των τελευταίων έντεκα χρόνων ακριβά .
Δεν ξέρουμε αν θα αντέξουν οι συμπολίτες μας αλλά το μετρό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας ανεξάρτητα από κομματικούς χρωματισμούς .
Πρέπει η πόλη να κερδίσει και να μην χάσει ένα πολύ μεγάλο έργο ευρωπαϊκών προδιαγραφών πιο σύγχρονο από το Μετρό της Αθήνας . Δεν είμαστε απέναντι . Είμαστε μαζί με κυβέρνηση και με εσάς .
Η επιτυχία σας θα είναι επιτυχία της πόλης και των κατοίκων της και ως θετικό  δεν μπορεί να μηνσυμπεριλαμβανεται στους στόχους μας και στον σχεδιασμό μας .
Να ξέρετε ότι θα ενημερωνόμαστε συνεχώς αλλά και θα ελέγχουμε την πορεία των εργασιών . Η Ένωση Κεντρώων δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση. Καταλαβαίνει, αξιολογεί,  σχεδιάζει, αναδεικνύει, στηρίζει και χαίρεται με τις νίκες των υγειών δυνάμεων του τόπου " . 

Από το Γραφείο Τύπου