3.7.16

Ελβετία: Υπηκοότητα και διαβατήριο ΜΟΝΟ αν προσαρμόζεσαι…

Δεν αστειεύονται οι Ελβετοί με τους μουσουλμάνους που έρχονται στη χώρα ζητώντας να παραμείνουν. Εάν δεν μπορούν να προσαρμοστούν με τις αρχές και της αξίες της χώρας που είναι γνωστή για την ανεκτικότητά της, πολύ απλά διαμηνύουν στον ενδιαφερόμενο ότι θα πρέπει να ψάξει αλλού για πατρίδα…

Δεν το είχαν καταλάβει οι δυο νεαρές μουσουλμάνες 12 και 14 ετών που ζουν στη Βασιλεία και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε μαθήματα κολύμβησης, επειδή στην πισίνα βρίσκονταν και… αγόρια, κάτι που απαγορεύεται από τη θρησκεία τους.
Αυτό καταγράφηκε από το σχολείο και το κράτος τους αρνείται την υπηκοότητα και το ελβετικό διαβατήριο. Ο δε πατέρας τους που ευθύνεται για την άρνηση στις κόρες του να κολυμπήσουν με αγόρια, του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων!
Πρόκειται για σεσημασμένο τύπο που είχε προβλήματα με τις ελβετικές αρχές και στο παρελθόν, επιμένοντας οι κόρες του να φορούν την ισλαμική μαντίλα. Στο τέλος το πέτυχε για τη μεγαλύτερή του κόρη, επί τη βάσει της θρησκευτικής ελευθερίας.
Ωστόσο, στην Ελβετία φαίνεται πως έχουν καταγραφεί πολλά τέτοια περιστατικά, με τις αρχές να τηρούν πολύ σκληρή στάση σε όποιον δεν μπορεί να αφομοιωθεί πολιτισμικά από την κοινωνία τους. Δεν διώχνουν κανέναν, απλά απαιτούν σεβασμό στην παράδοσή του, όπως οι μουσουλμανικές χώρες δε σηκώνουν «μύγα στο σπαθί τους».
Κι όλα αυτά χωρίς καν να συζητούν θέματα που αν μη τι άλλο στην Ευρώπη δικαιούσαι να τα θέσεις. Όποιος θέλει μπορεί να επιστρέψει είτε στη χώρα του, είτε να επιδιώξει να γίνει δεκτός από ομόδοξες μουσουλμανικές χώρες, καθότι δεν διακρίνονται για τη φιλοξενία τους…

defence-point