18.7.16

Να αναθέσουν στον Στρατό και τους τηλεοπτικούς σταθμούς αλά Μαδούρο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Οι τελευταίες ειδήσεις από το μπολιβαριανό βασίλειο είναι γνωστές: Ο Μαδούρο αποφάσισε να… εθνικοποιήσει το χαρτί υγείας (με το οποίο τόσο πολύ ασχολήθηκαν οι υποστηρικτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά τώρα δυσκολεύονται να παραδεχθούν ότι οι εγκέφαλοι που ψήφισαν για να τους κυβερνήσουν υπέγραψαν δύο απανωτά μνημόνια για να μην τους λείψει).
Είχε προηγηθεί η εκ μέρους του παραρτήματος της Κίμπερλι-Κλαρκ ανακοίνωση αναστολής της λειτουργίας του εργοστασίου της, λόγω έλλειψης πρώτων υλών (για χάρη των οποίων οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος υπέγραψαν δύο μνημόνια στη σειρά).
Την ίδια ώρα, την αποχώρησή της από τη Βενεζουέλα ανακοίνωσε και η Citibank, με την οποία πριν από έναν χρόνο το Καράκας είχε υπογράψει συμβόλαιο swap ύψους 1 δις δολαρίων έναντι μέρους των αποθεμάτων χρυσού της χώρας και στην οποία η κυβέρνηση Μαδούρο στηρίζεται για τις συναλλαγές της σε ξένο νόμισμα.
Πριν από δέκα περίπου μέρες περίπου 500 γυναίκες από τη Βενεζουέλα έσπασαν τον κλοιό των στρατιωτών στα σύνορα με την Κολομβία, που έχουν κλείσει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, για να μπορέσουν να αγοράσουν στη γειτονική τους χώρα είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, κοτόπουλα, εσώρουχα και χαρτί υγείας, οι ελλείψεις των οποίων βρίσκονται στο 80%!
Στο κυνήγι αυτών των αγαθών βρίσκονται οι «ευτυχισμένοι» (κατά τον κ. Τσίπρα) Βενεζουελανοί εδώ και χρόνια, οι λεηλασίες των σούπερ μάρκετς αποτελούν καθημερινή υπόθεση, η μπολιβαριανή αστυνομία διαλύει με βία όλες τις διαδηλώσεις, η Βενεζουέλα μετράει και αρκετούς νεκρούς, ανάμεσά τους και γυναίκες, που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να εξασφαλίσουν λίγο γάλα για τα παιδιά τους.
Σε ένα περιστατικό, τον περασμένο Μάιο, εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πλιάτσικο σε ένα φορτηγό που μετέφερε χαρτί κουζίνας, αλάτι και σαμπουάν αφού είχε εμπλακεί σε τροχαίο και το φορτίο του είχε καταλήξει στο δρόμο στην πολιτεία Τατσίρα.
Στη συμπλοκή που ακολούθησε, με πυροβολισμούς στον αέρα, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.
Παράλληλα, οι πόλεις της χώρας μένουν για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.
Ήδη, προβλέπεται ύφεση 8% για φέτος και 4,5% για το 2017, αλλά και νέο κύμα πληθωρισμού, καθώς οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν κατά 481,5% φέτος και κατά 1.642,8% το 2017.
Όλα αυτά, ο Μαδούρο (ο φίλος του κ. Τσίπρα, για να μην ξεχνιόμαστε) τα αποδίδει στον «οικονομικό πόλεμο» που έχει κηρυχθεί εναντίον της εξουσίας του.
Όλα αυτά είναι γνωστά. Τα βλέπουμε καθημερινά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες – μέχρι την ώρα που ο κ. Παππάς θα απαγορεύσει την μετάδοσή τους, βεβαίως. Τα βλέπουν και όλοι αυτοί που σήκωσαν τον κόσμο στο ποδάρι για το χαρτί υγείας, παριστάνοντας τους έξυπνους, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα τώρα.
Τώρα πια δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως όλα αυτά – και ακόμη χειρότερα – θα συνέβαιναν αν οι ψεύτες που μας κυβερνούν δεν υπέγραφαν «στα τέσσερα» τις δύο μνημονιάρες τους.
Συμβαίνει, όμως, και κάτι ακόμη πιο σοβαρό, που αποδεικνύει ότι η συνταγή όλων των δικτατόρων είναι η ίδια: Κατασκευή εξωτερικού εχθρού (για τον Μαδούρο ο οικονομικός πόλεμος, για τους Τσίπρα-Καμμένο ο πόλεμος κατά της διαπλοκής), καταστολή στην ενημέρωση και νόμους για τα ΜΜΕ (πλήρης ταύτιση και εδώ) και εκλογικούς νόμους και δημοψηφίσματα με σκοπό την διαιώνιση της εξουσίας τους (Τσάβες και Τσίπρας τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα).
Στις 11 Ιουλίου, ο Μαδούρο ανέθεσε στις Ένοπλες Δυνάμεις τη διαχείριση ολόκληρης της αλυσίδας μεταφοράς και διανομής τροφίμων, ανακοινώνοντας την (προπαγανδιστική) επιχείρηση που ονόμασε «Μεγάλη Αποστολή Κυρίαρχης Τροφοδοσίας», και θα είναι υπεύθυνη για την παροχή τροφίμων, με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας, Βλαντιμίρ Παντρίνο.

«Όλα τα υπουργεία, όλοι οι υπουργοί, όλοι οι κρατικοί θεσμοί είναι στην υπηρεσία και σε απόλυτη υποταγή στον κ. Παντρίνο», δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που εμπλέκεται ο Στρατός. Ο Μαδούρο έχει αναθέσει πολλές αποστολές και αρμοδιότητες στις Ένοπλες Δυνάμεις, που εμπλέκονται πλέον σε δεκάδες επιχειρήσεις.
Στη Βενεζουέλα στρατηγοί έχουν αναλάβει την διοίκηση σχεδόν όλων των εταιρειών που εισάγουν τρόφιμα, αλλά και την διοίκηση της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, ενός τηλεοπτικού σταθμού και μιας κρατικής εταιρίας εξόρυξης!
Βίοι παράλληλοι με την Ελλάδα, όπου ήδη οι Ένοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται στο προσφυγικό και τα δημόσια έργα με την δημιουργία της ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών).
Με δεδομένο ότι το Σχέδιο Τσίπρα, που αποκάλυψαν Βαρουφάκης και Γκαλμπρέιθ, περιλάμβανε την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων…
Με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος, υποδεχόμενος στο υπουργείο Άμυνας τον κ. Τσίπρα στις 2 Ιουλίου 2015, είχε σαφώς μιλήσει για ανάμιξη του Στρατού στο εσωτερικό της χώρας…
Με δεδομένο ότι Τσάβες και Μαδούρο είναι οι μέντορες των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου που μας κυβερνούν…
Αναμένουμε να αναθέσουν στον Στρατό και τα σούπερ μάρκετς (συμπεριλαμβανομένης και της διανομής ειδών πρώτης ανάγκης) και τις τράπεζες και – κυρίως – τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών!