2.7.16

Θέλουν οι λάθρο να φύγουν από την Ελλάδα και δεν τους αφήνουμε!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΦΥΓΟΥΝ!

Παρά λίγο να μας φύγουν και να τους χάσουμε! 
Σιγά βρε παιδιά, δείξτε ζήλο στην αποτροπή εισόδου των, όχι στην αποτροπή εξόδου των!
Αφήστε τους να πάνε στο.......καλό, να ξεβρομίσει η χώρα!  Juan

 TO ...ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ:

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνα και συντονισμένες ενέργειες, συνέλαβαν πέντε (5) άτομα και απέτρεψαν την παράνομη διακίνηση ογδόντα επτά (87) συνολικά αλλοδαπών.

Πρόκειται για τέσσερις (4) αλλοδαπούς ηλικίας 38, 34, 52 και 26 ετών  και 49χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε λεωφορείο με πινακίδες έτερης χώρας, (87) αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων (46) ανήλικοι, έχοντας ως οδηγό τον 49χρονο, με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, οι έτεροι συνεργοί νωρίτερα, είχαν αναλάβει, κατά περίπτωση, το ρόλο της μεταφοράς των αλλοδαπών στο εν λόγω λεωφορείο, καθώς και την επιτήρηση της επιβίβασης σε αυτό. Επιπλέον προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, θα κατέβαλαν το συνολικό χρηματικό ποσό των (5.000) δολαρίων έκαστος (τμηματικά), έχοντας ως τελικό προορισμό, έτερη χώρα της Ευρώπης.

Κατασχέθηκαν συνολικά: το παραπάνω λεωφορείο, ως μέσο της παράνομης μεταφοράς, και από την κατοχή των διακινητών, το χρηματικό ποσό των (3.500) ευρώ και (7) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.