18.7.16

Ανησυχία ΝΑΤΟ για την “αποδόμηση του τουρκικού στρατού”!


Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για την “αποδόμηση” του τουρκικού στρατού.Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας  Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του προς την κυβέρνηση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Τόνισε ότι δεν υπάρχει χώρος για στρατιωτικά πραξικοπήματα σε κανένα κράτος-μέλος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, σύμφωνα με όσα ανέφερε  ανώτερος τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συνομίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον Ερντογάν σήμερα και καταδίκασε την απόπειρα επιβολής στρατιωτικού πραξικοπήματος, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.
Ωστόσο στις Βρυξέλλες,στο Βερολίνο αλλά και σ΄ όλα τα κέντρα αποφάσεων υπάρχει προβληματισμός για το “που το πάει ο Ερντογάν”.Και το ερώτημα έχει να κάνει και με τις Ένοπλε Δυνάμεις της Τουρκίας.
Ο τουρκικός στρατός είναι ασφαλώς κάτι παραπάνω από υπολογίσιμος στα νατοϊκά σχέδια.Τα όσα ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα έχουν προκαλέσει ανησυχία σε νατοϊκούς κύκλους.Ανησυχίες που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διάλυση του “κεμαλικού” στρατού που γνώριζαν.Αλλά και με το τι θα αντικαταστήσει αυτό το μοντέλο.
http://www.militaire.gr/