8.7.16

Κύπρος: Ζητά επίσημα άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαιρέτισε ψήφισμα που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαδικασίες για τερματισμό των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία λόγω της Ουκρανικής κρίσης.
«Το ψήφισμα που υιοθέτησαν οι Κύπριοι Βουλευτές, όπως και παρόμοια ψηφίσματα που εγκρίθηκαν στη Γαλλία από την Εθνική Εθνοσυνέλευση στις 28 Απριλίου και από τη Γερουσία στις 8 Ιουνίου, καθώς και από τοπικά κοινοβούλια τεσσάρων ιταλικών περιφερειών, αποδεικνύουν την αυξανόμενη αντίληψη σε κράτη-μέλη της ΕΕ της πραγματικής κατάστασης πραγμάτων γύρω από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και των αρνητικών συνεπειών για τις εθνικές οικονομίες και την ευρωπαϊκή ασφάλεια στο σύνολό της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Η Μόσχα σημειώνει ακόμη ότι κατά την ψηφοφορία κανένας από τους Κύπριους Βουλευτές μίλησε κατά του ψηφίσματος, όπως αναφέρει.
Σημειώνοντας τις πρόνοιες του ψηφίσματος, το ρωσικό ΥΠΕΞ καταλήγει λέγοντας ότι «το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αντανακλά την προτροπή του συντριπτικού μέρους του κυπριακού λαού για αποκατάσταση των αμοιβαία επωφελών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία».
ΠΗΓΕΣ: philenews.com/, defence-point.gr