19.7.16

Δεν ξέρει η Τουρκία τους φυγάδες… ΥΠΕΞ να ακούσει Κέρι


Μια πού ενδιαφέρουσα «ανταπόκριση» λάβαμε πριν λίγο από την περιοχή της Θράκης για την υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κρατούνται των οποίων η Τουρκία ζητά την έκδοση. Οι επισημάνσεις στηρίζονται σε στοιχεία και πληροφόρηση, οπότε και τα συμπεράσματα έχουν αυτονόητο ενδιαφέρον, ενώ θα πρέπει να απασχολήσουν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών…

Ας δούμε επί λέξει τι μας εστάλη: «Αυτή η υπόθεση των 8 φυγάδων στην Αλεξανδρούπολη αρχίζει να έχει και πλάκα. Όσοι βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα του δικαστηρίου αντιλήφθηκαν ότι οι τρεις δικηγόροι που ήρθαν από την Τουρκία ήταν σε ρόλο χαφιέ, για να το πούμε λαϊκά.
»Όχι μόνο ζήτησαν (χωρίς αποτέλεσμα) επισήμως τα στοιχεία των κατηγορουμένων αλλά κι όταν προσπάθησαν να τα καταγράψουν κατά την εκφώνησή τους στο ακροατήριο, δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα σήμερα στην τοπική τουρκόφωνη Rodop Ruzgari διαμαρτυρήθηκαν ότι εκφωνήθηκαν χαμηλόφωνα!
»Αναρωτιέμαι λοιπόν: αν πράγματι η Τουρκία δεν διαθέτει τα στοιχεία των 8 φυγάδων – ακούγεται ήδη ότι κι άλλοι στρατιωτικοί ήρθανε στην Ελλάδα παράνομα και ανώνυμα – τότε ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ αναφέρεται η ρηματική της διακοίνωση;
»Μήπως πρόκειται για ένα χαρτί χωρίς την παραμικρή ισχύ; Ας το δώσει στην δημοσιότητα το ΥΠΕΞ ώστε να δούμε αν και κατά πόσον είναι έγκυρο και για ποιο ακριβώς αδίκημα και με ποια στοιχεία ζητάει την έκδοση των 8 ο φασιστογείτονας.
» Όπως είπε και ο Κέρι ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, θέλουμε στοιχεία, όχι ισχυρισμούς. Πόσο μάλλον όταν κι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν κολλάνε ούτε καν συγκεκριμένα πρόσωπα!
»Πριν κάνει ΚΑΙ αυτήν την κωλοτούμπα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φτύνοντας την μέχρι χθες ιστορία του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ας βρει τουλάχιστον έναν νομιμοποιητικό φερετζέ.»
defence-point