11.7.16

Λειτουργία τουριστικού πληροφοριακού κέντρου (περιπτέρου), στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης-Σχόλιο συνεργάτη μας


Στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τουρίστες και γενικότερα στους επισκέπτες της χώρας μας, ξεκίνησε τη λειτουργία του, τουριστικό πληροφοριακό κέντρο (περίπτερο), στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης.



Στόχος της λειτουργίας του πληροφοριακού κέντρου είναι η διευκόλυνση των τουριστών κατά την άφιξη και παραμονή τους στη χώρα μας, όπως η ενημέρωση και η πληροφόρηση τους και η διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με εφαρμογή της τουριστικής και γενικότερα της εθνικής νομοθεσίας.


Κατά τη λειτουργία του θα διανέμονται από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης ενημερωτικά φυλλάδια, τα οποία μεταξύ άλλων θα περιέχουν πληροφορίες σχετικά με μνημεία και αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, χρήσιμες συμβουλές καθώς και χρήσιμα τηλέφωνα τουριστικών φορέων της πόλης.


Η λειτουργία του πληροφοριακού κέντρου θα διαρκέσει κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 17 Ιουλίου 2016 και κατά τις ώρες 10:00 έως 20:00.
___________________________________

Σχόλιο συνεργάτη μας:

  Με την 7ήμερη μόνο, παρουσία της Τουριστικής Αστυνομίας στο χώρο, ελάχιστα θετικά θα προκύψουν. Κατ αρχάς θα πρέπει να ευχηθούμε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο μπουρίνι, που θα ισοπεδώσει (στη καλύτερη περίπτωση) την πρόχειρη αυτή κατασκευή.

  Το θετικό, κυρίως, είναι ότι θα πληροφορηθούν και οι Θεσσαλονικείς ότι εξακολουθεί  υπάρχει η Υπηρεσία αυτή , αφού από πολλών ετών έχει περιοριστεί σε κάποια ακατάλληλα γραφεία εντός του επίσης ακατάλληλου οικήματος που συστεγάζονται το Αστυν. Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας, η Ασφάλεια και άλλες Υπηρεσίες ενώ οι περισσότεροι "επισκέπτες"  σ αυτό είναι συλλαμβανόμενοι κακοποιοί και αλλοδαπά στοιχεία!

Μέσα σ αυτόν το συρφετό των "εκλεκτών" επισκεπτών, καλείται να λειτουργήσει και η Τουριστική Αστυνομία και να ...παράσχει πληροφορίες σε τουρίστες!

  Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και το γεγονός ότι την ελάχιστη και υποτυπώδη δύναμη σε προσωπικό της Υπηρεσίας αυτής, απασχολούν σε άσχετα αντικείμενα (σε καθημερινή βάση) όπως υπηρεσία στο Δικαστικό Μέγαρο, μέτρα τάξεως σε γήπεδα, συγκεντρώσεις, πορείες κ.λ.π. εκπληκτικά!!!

  Αν αναλογισθούμε ότι μέχρι τις αρχές του 2.000, η Τουριστική Αστυνομία διέθετε 3 περιπολικά, δύο μοτοσυκλέτες, ικανό αριθμό αστυνομικών και μπορούσε να αστυνομεύει όλο το Νομό Θεσσαλονίκης, μέχρι Ασπροβάλτα, Σταυρό κ.λ.π. ελέγχοντας χιλιάδες δημόσια κέντρα, εκατοντάδες ξενοδοχεία,τουριστικά Γραφεία, τουριστικά λεωφορεία παρουσιάζοντας εντυπωσιακό έργο,  καλύπτοντας τις Διεθνείς Εκθέσεις  και με δικά της περίπτερα στις εκθέσεις FILOXENIA, προβάλλοντας και επίσης δικά της  ντοκυμαντέρ που είχαν δημιουργήσει στελέχη της (αδαπάνως για το δημόσιο), τότε μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση, της οποίας η εικόνα είναι τουλάχιστον απελπιστική!

 Μια σκηνή για λίγες μέρες στο Λ. Πύργο, ένα περιπολικό (που μετά απο πολύ καιρό κατάφερε να αποκτήσει) και δύο...ποδήλατα με ποδηλάτες με ακαλαίσθητες και ακατάλληλες στολές που προσπαθούν να προσφέρουν ό,τι μπορούν στο χώρο στον οποίο ετάχθησαν! 

 Αυτό που χρειάζεται η Τουριστική Αστυνομία είναι:
1- Η αποκλειστική ενασχόλησή της με τα συγκεκριμένα καθήκοντα της αρμοδιότητός της.
2- Η ΑΜΕΣΗ μεταστέγασή της στο οίκημα του ΕΟΤ, στην αρχή της οδού Τσιμισκή ή εις κατάλληλο χώρο στο ισόγειο του νέου Δημαρχείου .
3- Ενίσχυσή της με επιπλέον κατάλληλο προσωπικό και οχήματα.

 Μόνο έτσι θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες ενός ολόκληρου Νομού με άριστα αποτελέσματα και να συνδράμει στην ανάπτυξη της μοναδικής "βιομηχανίας" που μας απέμεινε, τον Τουρισμό.