21.7.16

Η απάντηση των στασιαστών στον Ερντογάν: «Δεν μετανιώνουμε για το πραξικόπημα» - Βαθιά η κρίση στην Τουρκία

Μετά από την απάνθρωπη συμπεριφορά των ισλαμοφασιστών, υποστηρικτών του αρχιφασίστα δικτάτορα Ερντογάν, η εκδίκηση των αντιπάλων τους στην πολύ πιθανή  περίπτωση αλλαγής των πραγμάτων στην Τουρκία, θα είναι εντυπωσιακή!  Θα μπορούμε να μιλάμε για οριστική διάσπαση της χώρας τους.Juan


ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ :

Η απάντηση των στασιαστών στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν ήρθε από τους εκτελεστές της επιχείρησης κατάληψης της γέφυρας του Βοσπόρου με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα. "Δεν μετανιώνουμε" δήλωσαν μετά τη σύλληψη τους και αυτό δείχνει πώς το ρήγμα στην γειτονική Τουρκία είναι πολύ βαθύ και τα προβλήματα θα συνεχιστούν. Δεν πρόκειται να καθαρίσει ο Ερντογάν όσες και συλλήψεις να κάνει.
Υπάρχει μάλιστα και ανησυχία, στη Δύση, πώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Τουρκία τότε ένα νέο πραξικόπημα ή ένας εμφύλιος θα είναι μη αναπόφευκτος. Ο Ερντογάν με τις συλλήψεις και τις διώξεις που κάνει δημιουργεί ένα μέτωπο εναντίον του και συσπειρώνει δυνάμεις που θα τον "πολεμήσουν".
Ο διοικητής της 19ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, Νιχαγιέτ Ονλού δήλωσε λοιπόν στην κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα πώς εκτελούσε εντολές ανωτέρων του τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία και υποστήριξε πως δεν μετανιώνει που έκλεισε τη γέφυρα του Βοσπόρου με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα το βράδυ της Παρασκευής προς ξημερώματα Σαββάτου. Υποστήριξε μάλιστα πως πιστεύει ότι η κατάληψη της γέφυρας του Βοσπόρου ήταν μια σωστή κίνηση.
Ο Νιχαγιέτ Ονλού δήλωσε πως έπειτα από οδηγίες έστειλε 27 άρματα μάχης και πάνω από δέκα τεθωρακισμένα οχήματα από την Πέργαμο στη Σμύρνη.
Από την πλευρά του ο διοικητής της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Οζκάν Άιντογντου, παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν που έδωσε την εντολή ώστε τα άρματα μάχης της ταξιαρχίας του να καταλάβουν τις γέφυρες του Βοσπόρου.
Συγκεκριμένα ο διοικητής της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας κατέθεσε στον εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης ότι «Την Τετάρτη 13 Ιουλίου με επισκέφθηκε ο υποδιοικητής της 5ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας με έδρα το Καραμάν Μαράς, ο συνταγματάρχης Ουζάι Σαχίν. Εκείνος ήταν που μου ανέφερε το Σχέδιο "Γιλντιρίμ", που αφορούσε την Επιχείρηση "Ειρήνη στην Πατρίδα"».
Αυτό δείχνει πώς υπήρχε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο το οποίο ωστόσο κάποιοι πρόδωσαν ή αποκάλυψαν με συνέπεια να μην ολοκληρωθεί. Όπως και να έχει πάντως είναι προφανές πώς η Τουρκία έχει μπει σε φάση αποσταθεροποίησης και ο Ερντογάν είναι ερώτημα πόσο θα αντέξει στην εξουσία. 
pronews