10.7.16

Σφοδρά «πυρά» Μ.Ομπάμα κατά Β.Σόιμπλε: «Είναι υπεύθυνος για την υποανάπτυξη της Ευρώπης»


ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ Η ΕΕ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΣΙΜΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ (ΤΩΝ ΠΙΓΚΟΥΪΝΩΝ)! 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Τι πραγματικά είπε για τον Β.Σόιμπλε ο Αμερικανός πρόεδρος Β.Σόιμπλε, αποκάλυψε το Μαξίμου: Ο Αμερικανός πρόεδρος καθιστά υπέυθυνο τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ για την υποανάπτυξη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ΕΕ «ενώ εμείς έχουμε αναπτυχθεί κατά 10%».
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος επί της ουσίας επιβεβαίωσε τον Μπόρις Τζόνσον, τον έναν εκ των δύο βασικών ηγετών του Brexit που είχε πει ότι μόνο δύο ήπειροι στον πλανήτη δεν έχουν ανάπτυξη «η Ανταρκτική και η Ευρώπη».
 
«Τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας για να έχουμε ένα πιο ευνοϊκό έδαφος. Για αυτό προϋπόθεση είναι και η ελάφρυνση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας
 
Ο Μ.Ομπάμα, σε εκείνο το σημείο, του είπε πως το καταλαβαίνει αυτό που του λέει, αλλά ότι υπάρχουν δυσκολίες με τη Γερμανία σε αυτό το πεδίο και οι δυσκολίες αυτές βρίσκονται στην παντελή έλλειψη συνενόησης με την γερμανική ηγεσία και ειδικότερα με τον Β.Σόιμπλε.
 
«Το πακέτο των μέτρων του ΔΝΤ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Αθήνα, ενώ οι προτάσεις του για το χρέος δεν γίνονται αποδεκτές από την ΕΕ», του απάντησε ο Ελληνας πρωθυπουργός. 
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «επί 8 χρόνια διαφωνούμε και εμείς με τον Σόιμπλε σχετικά με το ποια μπορεί να είναι η διέξοδος από την κρίση. Εδώ και  8 χρόνια εμείς έχουμε αναπτυχθεί κατά 10% και η Ευρώπη παραμένει σε στασιμότητα».
 
Είπε στον κ. Τσίπρα ότι κατανοεί τις ελληνικές θέσεις και ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλλον για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα οδηγεί στην ανάπτυξη. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, προανήγγειλε επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιου στην Αθήνα για «περαιτέρω συνεργασία»
 
Στο κυπριακό, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν τα είπε καθόλου καλά για τα ελληνικά συμφέροντα καθώς είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό να συνεχίζει να πιέζει την ελληνοκυπριακή κοινότητα για την λύση και από την πλευρά τους οι ΗΠΑ θα ενεργήσουν ώστε και η Τουρκία να κάνει ότι της αναλογεί. 
 
Επί της ουσίας όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Η Κύπρος είναι αυτή που χάνει, οι Τουρκοκύπριοι αντιθέτως κερδίζουν τα πάντα. Οι Αμερικανοί επιζητούν την ουσιαστική κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της με ένα δυσλειτουργικό μόρφωμα.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε την αλληλεγγύη των Ελληνων στους πρόσφυγες αλλά δεν εξήγησε το γιατί η χώρα του που έχει και μεγάλη ευθύνη στο συριακό ζήτημα, φιλοξενεί μόνο 4.000 πρόσφυγες. Κατά τ'αλλα φαίνεται να έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνοντας σχετικές ερωτήσεις, για τις  ευπαθείς ομάδες των προσφύγων και τα ασυνόδευτα παιδιά.
 
Από την πλευρά του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο να συνεχιστεί η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. 
 
Ο Μπαράκ Ομπάμα, πάντως,δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ψύχωση των Αμερικανών τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν. Οταν ο Ελληνας πρωθυπουργός του είπε ότι πρέπει να δουλέψουν για να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία, ο κ. Ομπάμα φέρεται να του είπε αστειευόμενος ότι «θα πρέπε να συμβάλει και ο φίλος ο Πούτιν» και μάλιστα με αυτή την αφορμή μίλησαν  «για τις ελληνορωσικές σχέσεις και για το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Κίνα. 
 
Είναι σαφές ότι ενοχλείται η Ουάσιγκτον από την εγγύτητα του ελληνικού με τον ρωσικό λαό λόγω Ορθοδοξίας. Ξέρουν ότι δεν βρίσκονται στις καρδιές των περισσοτέρων Ελλήνων και όσο δεν το έχουν αυτό ανησυχούν διότι το πολιτικό σύστημα δεν είναι νομοτελειακό ότι θα έχει πάντα δυτική προσέγγιση
pronews