24.7.16

Πήραν τις ομπρέλες τους και... «μετέφεραν» την Χαλκιδική στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)


Αφού η ανευθυνότητα Υπηρεσιακών παραγόντων ανέχεται την κολύμβηση και το ψάρεμα στα μολυσμένα νερά του Θερμαϊκού,  εμείς τι άλλο να πούμε; Το λοιμωδών να ετοιμάζει κρεβάτια....! Juan
Βουτιές στα νερά του Θερμαϊκού και ηλιοθεραπεία με φόντο τη Θεσσαλονίκη επέλεξαν Θεσσαλονικείς. 
Οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι, αποφάσισαν να μην ταλαιπωρηθούν με την κίνηση στους δρόμους για την Χαλκιδική και κάνουν βουτιές μέσα στην πόλη. Με αυτή την λύση, σαφώς και γλυτώνουν πολλά έξοδα, καθώς δεν θα πληρώσουν ούτε βενζίνη, ούτε τις ξαπλώστρες, ούτε και τον καφέ τους. 

Βουτιές μπροστά από πολυκατοικίες και με θεα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης 
Λυόμενοι, πήραν ομπρέλες και καθίσματα και μετέτρεψαν την Καλαμαριά σε παραλία. Με τα αυτοκίνητα τους, δίπλα από αυτούς, κάνουν βουτιές στα νερά του Θεμαϊκού στη Καλαμαριά και λιάζονται στον ήλιο. Έχουν, βέβαια, από το σπίτι καφέ και σάντουιτς, με αποτέλεσμα να είναι αυτόνομοι και να μην χρειάζονται περιττά έξοδα. 
kalamaria thalassa 10
kalamaria thalassa 10
kalamaria thalassa 10
kalamaria thalassa 10
Η πλαζ Κρήνης 
Στην Κρήνη, οι Θεσσαλονικείς έχουν και «beach bar», δηλαδή ένα αναψυχτήριο που έχει καρέκλες και ομπρέλες, προσφέροντας δροσιά και ο,τι άλλο χρειαστούν. Στην πλαζ, η οποία μεσουρανούσε την δεκαετία του 80, βρίσκονται σήμερα δεκάδες Θεσσαλονικείς με τα παιδιά τους, που βουτούν στην θάλασσα και αποφεύγουν την ζέστη και τα κλιματιστικά μέσα στο σπίτι.
Στο σημείο, υπάρχει μια πινακίδα που γράφει, ότι απαγορεύεται η κολύμβηση, ωστόσο δεν πτοεί κανέναν. Οι παρέες έχουν μαζευτεί κάτω από τις ομπρέλες, έχουν κρεμάσει τις μπλούζες τους στις ομπρέλες και δεν έχουν ανάγκη... καμία Χαλκιδική! 
kalamaria thalassa 01
kalamaria thalassa 01
kalamaria thalassa 01
kalamaria thalassa 01
kalamaria thalassa 01
πηγη: seleo.gr