18.7.16

Ειδικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ - Αναζητούν στοιχεία που να συνδέουν τις ΗΠΑ με το πραξικόπημα


ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ! 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Έφοδο στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις, αναζητώντας ανώτερους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Παρασκευής ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί αυτοί ζήτησαν πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ!


Οι αστυνομικοί, οι οποίοι συνοδεύονται από τουλάχιστον εφτά εισαγγελείς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, εισέβαλαν πριν από λίγη ώρα στη βάση, που χρησιμοποιείται παράλληλα και από τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ, για τις επιδρομές εναντίον του ISIS.


Αναζητούνται στοιχεία που να συνδέουν τις ΗΠΑ με το πραξικόπημα

Υπενθυμίζεται ότι ο Στρατηγός Μπεκίρ Ερκάν Βαν, διοικητής της βάσης του Ιντσιρλίκ, συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας για συνενοχή στο πραξικόπημα.
Εκτός από τον Βαν, συνελήφθησαν και 12 κατώτεροι αξιωματικοί της βάσης.

Τώρα η έρευνα επεκτείνεται και στην κορυφή της ιεραρχίας αφού προφανώς οι κατώτεροι αξιωματικοί έχουν αρχίσει να «κελαηδάνε» και ονοματίζουν ως υπεύθυνους τους ανωτέρους τους.
Γενικώς φαίνεται σαν η βάση του Ιντσιρλίκ να έχει κομβικό ρόλο στο αποτυχημένο πραξικόπημα και επειδή η παρουσία των Αμερικανών είναι έντονη εκεί σε συνδυασμό με τον «Αμερικανό» Φ.Γκιουλέν που ζει με πολιτικό άσυλο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, έχουν οδηγήσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν στο συμπέρασμα ότι από πίσω κρύβεται το αμερικανικό κράτος (είτε το βαθύ είτε το φανερό)
Έχει ξεκινήσει η βαθιά αποαμερικανοποίηση του τουρκικού κράτους με εκκαθαρίσεις σε όλους τους τομείς που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην Τουρκία.


Στην Κωνσταντινούπολη εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας, καθώς ειδικές δυνάμεις και αστυνομικοί, με τη συνδρομή τεθωρακισμένων οχημάτων, πραγματοποιούν περιπολίες στους δρόμους της τουρκικής μεγαλούπολης.
 
Σήμερα το πρωί, δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έφοδο στην Ακαδημία της τουρκικής Αεροπορίας που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, με τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι τέσσερις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί τέθηκαν υπό κράτηση σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή στην ΤΗΚ να καταρρίπτει στρατιωτικά ελικόπτερα που πετούν πάνω από την Κωνσταντινούπολη.
 
Πάντως ήδη κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι οι εισαγγελείς στο Ιντσιρλίκ αναζητούν και Αμερικανούς στρατιώτες!