10.7.16

Ο λόγος της «στροφής» της Τουρκίας προς την Ρωσία: Ετοίμαζαν ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν αξιωματικοί προσκείμενοι στον «Αμερικανό» Φ.Γκιουλέν


ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΝΑΥΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
O λόγος για τον οποίο στράφηκε προς την Ρωσία ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται καθώς εξυφαίνονταν στα παρασκήνια με την βοήθεια του δυτικού παράγοντα σχέδιο ανατροπής του και μάλλον οριστικής «ακύρωσής» του και έτσι χθες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε εκτεταμένες συλλήψεις ανώτατων Τούρκων αξιωματικών, όπως δύο ναυάρχων την Σμύρνη με την κατηγορία της κατασκοπείας και της σύστασης συνομωσίας κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας με αμερικανικό «δάχτυλο»!
 
Εμπλέκονται και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί πέραν των δύο ναυάρχων καθώς συνελήφθησαν ένα αντιναύαρχος, ένας υποναύαρχος και τρεις πλοίαρχοι του τουρκικού Ναυτικού που οδηγηθήκαν στο στρατοδικείο
 
Συλλήψεις ανώτερων αξιωματικών του τουρκικού Στρατού έλαβαν χώρα και στην Κωνσταντινoύπολη.
 
Mάλιστα ανφέρεται στον τουρκικό Τύπο ότι οι ύποπτοι είχαν έντονες επαφές στις ΗΠΑ, υπονοώντας ισχυρή διασύνδεση με τον Φ.Γκιουλέν αλλά και παρασκηνιακή αμερικανική δράση προς ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
Eνδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συνολικά 357 στρατιωτικούς σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας!
 
Μάλιστα οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται για δημιουργία ψευδών αποδείξεων στο παρελθόν κατά άλλων αξιωματικών ώστε να στραφούν οι Αρχές μακριά από τους ίδιους και να συνεχίσουν την δράση τους.
 
Ο διευθυντής Ασφαλείας της Σμύρνης, Ali Bilkay, όχι μόνο επιβεβαίωσε τις συλλήψεις αλλά προχώρησε στην αποκάλυψη ότι πρόκειται για μεγάλη υπόθεση κατασκοπείας υπέρ ξένης χώρας (μα ποια να είναι άραγε).
 
Πρόκειται για αξιωματικούς που πρόσκεινται ιδεολογικά και πρακτικά στον γνωστό «Αμερικανό» ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος ζει σε έπαυλη στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ!
 
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πίσω από την νέα σχεδιαζόμενη απόπειρα εναντίον του, δεν βλέπει τον Φ.Γκιουλέν αλλά τους χρηματοδότες και αυτούς που τον φιλοξενούν, δηλαδή τους Αμερικανούς.
 
Αυτή την φορά φαίνεται πως ο κίνδυνος ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δράσει πολύ πιο αποφασιστικά κάτι που δικαιολογείται από τον παρορμητικό του χαρακτήρα και να κάνει στροφή προς τους Ρώσους.
 
Υπάρχουν πληροφορίες ότι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τον προειδοποίησαν για αυτό που ετοίμαζε ο ιμάμης στα παρασκήνια, με στόχο ακριβώς την εντυπωσιακή μεταστροφή του.
 
Πάντως στην Μόσχα γνωρίζουν τον παρορμητισμό του Ρ.Τ Ερντογάν. Προς το παρόν εκμεταλλεύονται με τάχιστο ρυθμό τα οφέλη της της μεταστροφής στην Συρία όπου με εντολή του Ρ.Τ.Ερντογάν η περιβόητη Jays Al Islam έχει ουσιαστικά θέσει τα όπλα «παρά πόδας» και έχει αποχωρήσει από τα πεδία των μαχών αφήνοντας τελείως «γυμνούς» το ISIS και την Αλ Νούσρα που έχουν περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση.
 
Ξέρουν ότι η στάση του μπορεί να αλλάξει και πάλι σύντομα αν και αυτή την φορά την μεταστροφή την έκανε για λόγους όχι μόνο πολιτικής αλλά κυρίως βιολογικής επιβίωσης.

pronews

_______________________________
Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει με τους ναυάρχους και στρατηγούς στη Τουρκία, όπου ο κάθε πολιτικός ηγέτης, τους συλλαμβάνει και τους φυλακίζει!!!
Εάν πράγματι ήθελαν να ανατρέψουν τον Ερντογάν, τι περίμεναν; Μπορούσαν σε κάποια τελετή, η σε κάποια συνάντηση μαζί του να του κολλήσουν ένα όπλο στο κεφάλι, να τον δέσουν και να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.
Τι σόϊ στρατηγοί είναι αυτοί; Δε ελέγχουν ούτε μία μονάδα, ούτε ένα φαντάρο; Είναι "στρατηγοί" άνευ χαρτοφυλακίου;
Αυτές οι "δουλειές" απαιτούν: 1)Άκρα μυστικότητα.2) Μόνο πολύ έμπιστα στελέχη ενημερωμένα 3) κατάλληλο τόπο και χρόνο και 4) αστραπιαία ενέργεια.
Ας υποστούν τώρα τις συνέπειες της βραδύτητάς τους.
Juan