18.7.16

Οι κυβερνητικοί βομβάρδισαν την αεροπορική βάση Akinci προπύργιο των στασιαστών - Συλλήψεις στρατιωτών (βίντεο)


ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ! - ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΗΚ - EΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ 

tου Πάνου Σπαγόπουλου
Οι πιστές στον Ρ.Τ.Ερντογάν Μοίρες της Αεροπορίας βομβαρδισαν την αεροπορική βάση Akinci στην Άγκυρα, η οποία είναι προπύργιο των στασιαστών στρατιωτικών.

Από την βάση είχαν απογειωθεί τα F-16 που είχαν βομβαρδίσει τα κυβερνητικά κτίρια στην Αγκυρα, το Κοινοβούλιο και το προεδρικό μέγαρο.
Επίσης από την συγκεκριμένη βάση είχαν απογειωθεί τα δύο μαχητικά F-16 που είχαν καταρρίψει ένα κυβερνητικό F-16 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Στο βίντεο διακρίνεται και η σύλληψη Τούρκων στρατιωτών από την Αστυνομία την ώρα που μετέφεραν ένα εκτοξευτή πυραύλων εκτός στρατοπέδου.
Λίγο πριν είχαμε μεγάλη επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων ασφάλειας στην αεροπορική βάση του Ικονίου.
 
Τουλάχιστον 60 λεωφορεία με δυνάμεις της αστυνομίας έχουν φτάσει στην περιοχή προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιδρομή στην βάση όπου ένας Πτέραρχος της τουρκικής Αεροπορίας μαζί με άγνωστο αριθμό αξιωματικών και υπαξιωματικών είναι οχυρωμένη στη βάση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχισοτν 650 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν περικυκλώσει τη βάση αναμένοντας την εντολή να πραγματοποιήσουν επίθεση.
 
Σε άλλη εξέλιξη συγκρούσεις μεταξύ ατόμων που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος το βράδυ της περασμένη Παρασκευής και σε τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας που επιχείρησαν να τους συλλάβουν βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο διεθνές αερολιμένα Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην Κωνσταντινούπολη.
 
Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ανταλλαγή πυρών, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί.
 
Φοβούνται την Αεροπορία - Δεν εμπίστεύονται κανένα
 
Στο μεταξύ με εκσκαφείς και γεωπροωθητές έχουν μπλοκάρει  τον διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης στην αεροπορική βάση στο  Ικόνιο οι τουρκικές αρχές οι οποίες επέδραμαν σήμερα συλλαμβάνοντας ένα Σμήναρχο και 8 ακόμη αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.
Το γεγονός ότι τοποθέτησαν μηχανήματα στον διάδρομο σημαίνει πολύ απλά ότι πλέον οι "πραιτοριανοί" του Ερντογάν δεν εμπιστεύονται κανένα στις ΕΔ και ιδιαίτερα στην Αεροπορία τους.
Με βάση φήμες που κυκλοφορούν ότι επίκειται δεύτερη απόπειρα πραξικοπήματος το καθεστώς του Ερντογάν φαίνεται ότι φοβάται τον οποιοδήποτε στρατιωτικό νομίζοντας ότι καταστρώνουν σχέδια μέσα στους στρατώνες τους για νέο πραξικόπημα.
Ακόμη και αν δηλώνουν πλήρη υποταγή στο νέο-ισλαμικό καθεστώς του οι φόβοι  για ένα νέο στρατιωτικό κίνημα έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.
https://pbs.twimg.com/media/CnlN5WzWEAA47Rv.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CnlN17SWEAE50z0.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CnlNz4OXYAIbWtX.jpg:large
Το ίδιο και στην αεροπορική βάση στην Μαλάτεια

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Municipality of Malatya (AKP) dug ditches in front of Army base & blocked road with vehicles to block army movement.