25.7.16

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ Εκκενώθηκαν χωριά στη Χίο - Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά (βίντεο)


Μνήμες από τη μεγάλη φωτιά στη Χίο το 2012 ξύπνησαν σήμερα τα ξημερώματα που ξέσπασε πυρκαγιά στο νησί η οποία μάλιστα εξαπλώνεται και απειλεί κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες δύο χωριά εκκενώθηκαν υπό τον φόβο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Πρόκειται για τα χωριά Μεστά και Ελάτα. Στο πρώτο μάλιστα χωριό λίγο έλειψε να καούν και σπίτια.
 
Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από την περιοχή της Ελάτας και του Λιθίου, υπό άγνωστες συνθήκες και γρήγορα εξελίχθηκε σε πύρινο μέτωπο με διάφορες κατευθύνσεις, νέα προς νότια στα Μεστά και ένα αντίστοιχο προς Ολύμπους και Πυργί που βρίσκεται σε πλήρη ύφεση. 
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή Βέσσα και Ελάτα εκεί όπου εστιάζουν και οι χερσαίες δυνάμεις την προσοχή τους προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση, με τις νωπές μνήμες όλων να κάνουν συνειρμούς με την αντίστοιχη φωτιά του 2012.
 
Συνολικά 12 οχήματα της πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή με την συνδρομή και των εθελοντικών ομάδων του νησιού που έχουν ήδη βρεθεί σε σημεία από όπου ενδέχεται να περάσει το πύρινο μέτωπο.
 
Παράλληλα, 3 αεροπλάνα Canadair πραγματοποιούν ρίψεις νερού καθώς και 4 ελικόπτερο, αν και οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 
 
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται κυρίως από τους κατοίκους της Ελάτας, η φωτιά στο πέρασμά της έχει καταστρέψει ένα τρακτέρ στην περιοχή, ενώ τρία σπίτια αντιμετώπισαν προβλήματα. 
 
'Εχουν κινητοποιηθεί επίσης δυνάμεις εθελοντών της Πυροσβεστικής, όπως και μονάδες του Στρατού.

pronews