14.7.16

Συλλαμβάνονται άλλοι 18 πραξικοπηματίες Τούρκοι στρατηγοί! - Ετοίμαζαν ελληνοτουρκικό πόλεμο για να ανατρέψουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν


Το συνειδητοποιήσατε, ότι τσακώνονται ποιος θα κάνει πρώτος πόλεμο με την Ελλάδα; Juan
ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΥ Φ.ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΔ 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δεν έχει τέλος η συνωμοσία για την δημιουργία ενός πραξικοπήματος με σκοπό την ανατροπή του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ενρτογάν καθώς οι τουρκικές ΕΔ προχώρησαν στην καθαίρεση 18 στρατηγών με τον γενικό εισαγγελέα να ετοιμάζεται να τους απαγγείλει κατηγορίες για συνωμοσία προς ανατροπή του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία και να εκδώσει ένταλμα σύλληψής τους.
 
Σημειώνεται ότι όλοι αυτοί απεργάζονταν ένα σχέδιο «Βαριοπούλα 2» με ελληνοτουρκικό πόλεμο για να μπορέσουν να αντρέψουν τον Τούρκο πρόεδρο που κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική σκηνή εδώ κα 13 χρόνια.
 
Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την σύλληψη δύο ναυάρχων του τουρκικού Ναυτικού οι οποίοι με την βοήθεια του δυτικού παράγοντα έθεταν σε εφαρμογή σχέδιο ανατροπής και μάλλον οριστικής «ακύρωσής» του Ρ.Τ.Ερντογάν το οποίο αποτράπηκε την τελευταία στιγμή καθώς οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν έγκαιρα σε εκτεταμένες συλλήψεις ανώτατων Τούρκων αξιωματικών.
 
Συνολικά συνελήφθησαν 357 στελέχη των τουρκικών ΕΔ!
 
Τώρα ως φαίνεται ξεκίνησε ο β' γύρος συλλήψεων και αναμένεται να επεκταθεί πολύ πιο πέρα από τους 18 στρατηγούς.
 
Ήδη οι εισαγγελικές αρχές έχουν στοχοποιήσει άλλους 30 ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς οι οποίοι όπως και οι προηγούμενοι συλληφθέντες προσκεινται στον εξόριστο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος κατά πολλούς είναι χρηματοδοτούμενος και κατευθυνόμνος από τους Αμερικανούς με τον οποίο ο Ερντογάν από το 2010 βρίσκεται σε ανελέητο πόλεμο.
 
Ο Φ.Γκιουλέν ζει σε έπαυλη στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πίσω από την νέα σχεδιαζόμενη απόπειρα εναντίον του, δεν βλέπει τον Φ.Γκιουλέν αλλά τους χρηματοδότες και αυτούς που τον φιλοξενούν, δηλαδή τους Αμερικανούς.
 
Αυτή την φορά φαίνεται πως ο κίνδυνος ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δράσει πολύ πιο αποφασιστικά κάτι που δικαιολογείται από τον παρορμητικό του χαρακτήρα και να κάνει στροφή προς τους Ρώσους.
 
Υπάρχουν πληροφορίες ότι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τον προειδοποίησαν για αυτό που ετοίμαζε ο ιμάμης στα παρασκήνια, με στόχο ακριβώς την εντυπωσιακή μεταστροφή του.
 
Πάντως στην Μόσχα γνωρίζουν τον παρορμητισμό του Ρ.Τ.Ερντογάν. Προς ώρας εκμεταλεύονται με τάχιστο ρυθμό τα οφέλη της της μεταστροφής στην Συρία όπου με εντολή του Ρ.Τ.Ερντογάν η περιβόητη Jays Al Islam έχει ουσιαστικά θέσει τα όπλα «παρά πόδα» και έχει αποχωρήσει από τα πεδία των μαχών αφήνοντας τελείως «γυμνούς» το ISIS και την Αλ Νούσρα που έχουν περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση.
 
Ξέρουν ότι η στάση του μπορεί να αλλάξει και πάλι σύντομα αν και αυτή την φορά την μεταστροφή την έκανε για λόγους όχι μόνο πολιτικής αλλά κυρίως βιολογικής επιβίωσης.
 
Αυτό που ο Ρ.Τ.Ερνογάν αποκάλυψε με (μάλλον) ρωσική πληροφόρηση είναι ότι το κύκλωμα του Φετουλάχ Γκιουλέν είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι και ο ίδίος φαντάζονταν με αποτέλεσμα να μην έχει πλέον εμπιστοσύνη ούτε στις τουρκικές ΕΔ αλλά ούτε και στις δικαστικές αρχές.
 
Σημειώνεται ότι οι τουρκικές ΕΔ έχουν ήδη υποστεί δύο «πλύσεις» αμαρτωλών στελεχών για τις κεμαλικού  τύπου συνωμοσίες Ergebekon και Balyoz. Εδώ όμω τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εδώ έχουν να κάνουν με ισλαμιστές αξιωμταικούς με την διαφορά ότι πρόσκεινται σε άλλον «ιμάμη». Ο εντοπισμός τους είναι ιδιαίτερα δύσκολος και θεωρείται ότι δεν θα γίνονταν εάν όπως πιστεύεται, από την Μόσχα δεν το «σφύριζαν» στον Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
Πάντως η ζημιά στις τουρκικές ΕΔ είναι ιδιαίτερα μεγάλη και μπορεί να αποβεί χρήσιμη για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Θα πάρει καιρό να αντικατασταθούν με εξίσου ικανά στελέχη οι συλληφθέντες και όπως είπαμε δεν έχουν τελειώσει ακόμα οι συλλήψεις. Οι εκκαθαρίσεις θα τραβήξουν σε μάκρος.
 
Η Ελλάδα έχει άμεσο ενδιαφέρον για τις εκκαθαρίσεις καθώς ετοίμαζαν «Βαριοπούλα 2» με ελληνοτουρκικό πόλεμο για να ανατραπεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν  
 
Ένα νεό σχέδιο «suga» επεξεργάζονταν οι Τούρκοι αξιωματικοί το οποίο θα συμπεριλάμβανε και την Ελλάδα με την πρόκληση «θερμού» επεισοδίου στο Αιγαίο προς ανατροπή του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.
 
Μάλιστα στο πλαίσιο της πρόκλησης γενικής αναταραχής φαίνεται πως ήταν και η βομβιστική επίθεση που στοίχισε τις ζωές 45 ανθρώπων και προκάλεσε ισχυρό σοκ στην Τουρκία καθώς έπληξε ότι είχε απομείνει από τον φετινό τουρκικό τουρισμό.
 
Σημειώνεται ότι ακόμα όπως ανακοίνωσε το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης 52 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, οι 20 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, 19 από τους νεκρούς δεν ήταν Τούρκοι.
 
To σενάριο της επιχείρησης "Βαριοπούλα" που κατέληγε σε επέμβαση στην Α.Θράκη και κατοχή του Βόρειου Έβρου το 2003 επανέρχεται σαν εφιάλτης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε ό,τι αφορά τα πρώτα τμήματα εκείνου του σχεδίου
 
Tην διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στην Τουρκία και την "ενοχοποίηση" από τον τουρκικό Τύπο της Ελλάδας ως υπεύθυνης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, προκειμένου να δικαιολογηθεί στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, κάτι που φέτος ήταν εφικτό να γίνει μετόσες τρομοκρατικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην Τουρκία.
 
Η "επιχείρηση Βαριοπούλα" χρονολογείται από το 2003, πιστεύεται ότι περιελάμβανε σχέδια για την τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να επέμβει ο στρατός.
 
Το σχέδιο αρχικά αποκαλύφθηκε το 2010 με ντοκουμέντα που είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα Taraf. Στα ντοκουμέντα αποκαλύπτονταν πως πολλοί αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού είχαν καταστρώσει σχέδιο συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν, που είχε στόχο την άμεση ανατροπή του με βίαιο τρόπο.
 
Τα ντοκουμέντα αφορούσαν από μια άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν καταγραφεί. Τα περισσότερα έγγραφα για το σχέδιο είχαν βρεθεί σε έφοδο της αστυνομίας στη βάση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού του Γκιόλτζουκ.
 
Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Βαριοπούλα», προέβλεπε την τοποθέτηση εκρηκτικών σε τζαμί, την κατάρριψη αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με τον ισχυρισμό πως καταρρίφθηκε από την Ελλάδα με τελικό στόχο την πρόκληση ελληνοτουρκικής έντασης.
 
Οι Τούρκοι στρατηγοί είχαν καταστρώσει σχέδιο κατάληψης της περιοχής του Βόρειου Έβρου. Το τελικό στάδιο αυτού του σχεδίου προέβλεπε πως, λόγω της μεγάλης αναταραχής αυτών των γεγονότων, θα ανατρεπόταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του που είχε έρθει στην εξουσία το Νοέμβριο του 2002. 
 
Πρέπει να τονιστεί ότι αμέσως μετά το πλήγμα ο Ρ.Τ.Ερνογάν απέστειλε επιστολή συγγνώμης στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν. Είναι σαφές ότι η επιστολή ΔΕΝ στάλθηκε έτσι αλλά επρόκειτο περί άμεσης ενέργειας προς έυρεση ισχυρής προστασίας από κάποιον εχθρό που πλέον δεν ήταν... αόρατος. 
 
Το χτύπημα ως γνωστόν έγινε από το ISIS το οποίο δεν ελέγχεται από την ΜΙΤ σε αντιθεση με την Jays Al Islam. Αντίθετα ο ISIS θεωρείται από πολλούς αναλυτές στον πλανήτη αλλά και λόγω πρότερων υποπτων επισκέψεων στην Συρία του περιβόητου Αμερικανού Γερουσιαστή Μακέιν ότι μερικώς τουλάχιστον είναι ελέγξιμο από τις ΗΠΑ και σίγουρα είχε την ανοχή τους στην χρηματοδότησή του και τον εφοδιασμό του.
 
Σημειώνεται ότι όπως αποκάλυψε ο έγκριτος δημοσιογράφος Π.Κασιμάτης τον φετινό Απρίλη το σχέδιο suga, που προέβλεπε τουρκική απόβαση σε νήσους Παναγιά και Οινούσσες αποτράπηκε λόγω άμεσης πληροφόρησης από τις σερβικές υπηρεσίες πληροφοριών τις οποίες φυσικά τις ενημέρωσαν από... Μόσχα απλά δεν ήθελαν να φανούν. 
 
Έτσι λοιπόν φαίνεται πως το ίδιο κέντρο ενημέρωσε έγκαιρα και την ελληνική πλευρά αλλά και τον Ρ.Τ.Ερντογάν.
pronews