25.7.16

Ο τρόμος εξαπλώνεται στη Γερμανία: Σύρος μετανάστης βομβιστής-αυτοκτονίας τραυμάτισε 12 κοντά στη Νυρεμβέργη - Χαροπαλεύουν οι 3 (βίντεο)

Όταν γράφω ότι η μοναδική λύση είναι η εκκένωση της ΕΕ από κάθε μουσουλμανικής καταγωγής στοιχείο, υπερβάλλω; Ο χρόνος και οι εκατόμβες των θυμάτων τους θα το δείξει. Juan

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ 

Μια ακόμη έκρηξη, η οποία μπορεί να αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια, ήρθε να συνταράξει και πάλι τη Γερμανία, η οποία δεν έχει συνέλθει από το σοκ της Παρασκευής μετά το φόνο 9 ανθρώπων από τον 18χρονο Ιρανο-Γερμανό. Από την έκρηξη που έγινε κοντά στη Νυρεμβέργη σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, πιθανότατα ο δράστης και τραυματίσθηκαν ακόμη δώδεκα εκ των οποίων οι τρείς πολύ σοβαρά. 
Οι πληροφορίες μιλάνε για έναν 27χρονο Σύρο μετανάστη στον οποίο οι αρχές αν και βρίσκεται δύο χρόνια στη χώρα δεν είχαν δώσει άσυλο, αλλά απλή άδεια παραμονής λόγο του συνεχιζόμενου πολέμου.
Τα κίνητρα του δράστη είναι άγνωστα. Υπάρχουν ωστόσο ππληροφορίες ότι ο 27χρονος Σύρος είχε προσπαθήσει ζωσμένος με τα εκρηκτικά να μπει σε χώρο συναυλίας, όπου όμως δεν του επετράπη η είσοδος. 
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξτρεμιστή, όμως δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη».
Η έκρηξη στην πόλη Άνσμπαχ (κοντά στη Νυρεμβέργη) οδήγησε στην αναγκαστική εκκένωση ενός παραπλήσιου φεστιβάλ μουσικής το οποίο παρακολουθούσαν 2.000 άτομα, είπαν οι αρχές.
"Υποθέτουμε ότι ήταν εσκεμμένη έκρηξη", είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας. Πρόσθεσε ότι οι αρχές δεν έχουν προβεί σε συλλήψεις σχετικά με την έκρηξη άλλα ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν βρισκόταν καθ' οδόν στην περιοχή της έκρηξης.
Ο δήμαρχος της Άνσμπαχ είπε στα ΜΜΕ ότι η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Nordbayern.de.
Η αστυνομία είπε ότι η έκρηξη - που σημειώθηκε σε εστιατόριο, σύμφωνα με τα ΜΜΕ - έγινε γύρω στις 10:12 μ.μ. τοπικής ώρας (11:12 μ.μ. ώρα Ελλάδας) χθες. Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της αστυνομίας, πιθανολογείται ότι ο άγνωστος νεκρός - ο οποίος φορούσε έναν ταξιδιωτικό σάκο - ήταν και ο δράστης, ενώ δεν υπάρχουν σημάδια ότι υπήρξαν και άλλοι δράστες.
Νωρίτερα χθες, ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας συνελήφθηκε αφού σκότωσε μια έγκυο με μασέτα στο Ρόιτλινγκεν, κοντά στη Στουτγάρδη.
Την περασμένη Δευτέρα (18/7), ένας πρόσφυγας από το Πακιστάν χρησιμοποίησε τσεκούρι για να τραυματίσει πέντε άτομα κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στη νότια Γερμανία επίσης, προτού σκοτωθεί από τα πυρά αστυνομικών.
Η πόλη Άνσμπαχ περιλαμβάνει μια αμερικανική στρατιωτική βάση, έδρα μιας αμερικανικής ταξιαρχίας ελικοπτέρων. Εκπρόσωπος της βάσης είπε ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την έκρηξη.
pronews