3.6.16

Η Ρωσία αποφασίζει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία - Επέλαση του συριακού Στρατού στη Ράκκα (φωτό, vid)


ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ 

του Βασίλη Καπούλα
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας καθώς όπως αποκαλύπτεται ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, αποφασίζει για αποστολή χερσαίων δυνάμεων ώστε να υπάρξει γρήγορη και αποφασιστική νίκη με το συριακό Στρατό να επελαύνει προς τη Ράκκα.
 
Όπως είχε διαφανεί εδώ και 48 ώρες με τη δημοσιοποίηση βίντεο των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία μετά από μήνες, οι επιχειρήσεις ξαναρχίζουν με μεγαλύτερη ένταση και πλέον μπαίνουμε στο τελικό στάδιο με την εκεχειρία και τις διαπραγματεύσεις να μην υφίστανται πλέον.
 
Ενώ μέχρι τώρα η Ρωσία έχει στείλει περιορισμένες σε αριθμό ειδικές δυνάμεις, κυρίως στρατιωτικούς συμβούλους, εκπαιδευτές και Spetsnaz, ο Ρώσος πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Andrei Fyodorov, αποκάλυψε ότι υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα στη στρατιωτική ηγεσία και τον πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να στείλει χερσαίες δυνάμεις.
 
Ο Fedorov είπε συγκεκριμένα: «Αυτό συζητείται, και υπάρχουν παρόμοια σχέδια. Αυτό είναι βέβαια ένα ευαίσθητο θέμα για τις στρατιωτικές υπηρεσίες μας. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οποιαδήποτε ρωσική χερσαία συμμετοχή θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. Αυτό όμως μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές και στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων αλλά και σε  περαιτέρω διαφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες».
 
Η αποστολή ειδικών δυνάμεων θεωρείται πλέον απαραίτητη για να κερδηθεί ο αγώνας προς τη Ράκκα και να υπάρξει γρήγορη και αποφασιστική νίκη του συριακού Στρατού και της Ρωσίας.
 
Οι ΗΠΑ έχουν τις δικές τους δυνάμεις στο έδαφος που μάχονται μαζί με τους Κούρδους YPG.
 
Πριν λίγες ημέρες παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος της επιτροπής άμυνας της ρωσικής Δούμα και πρώην διοικητής του Στόλου Μαύρης Θάλασσας Vladimir Κomoyedov λέγοντας πως "είναι πλέον αναγκαίο να επεκτείνουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας στη Συρία. Η Αεροπορία χρειάζεται να κάνει επιδρομές εναντίον της al-Nusra".
 
"Η Ρωσία περίμενε για την αμερικανική απάντηση για κοινό σχέδιο δράσης και η Jabhat al-Nusra κατάφερε να επανεξοπλιστεί να ξανακερδίσει ισχύ και να είναι πιο ενεργή... είναι ώρα να το τελειώσουμε αυτό" τόνισε.
 
"Αν δεν ξεκινήσουν επιχειρήσεις εναντίον της Jabhat al-Nusra τότε θα χάσουμε ότι θετικό έχει επιτευχθεί".
 
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αποκάλυψε για ακόμη μια φορά πως η Τουρκία συνεχίζει να μεταφέρει ενισχύσεις όπως άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα στους ισλαμιστές στη Συρία και συγκεκριμένα στο χωριό Dar Taazza, προάστια της Ιντλίμπ, και στην πόλη της Azzaz, προάστια Χαλεπίου.
 
Για το λόγο αυτό έδωσε στη δημοσιότητα και το βίντεο που θα δείτε.
 
 
pronews