23.6.16

Ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις VDV μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στην Συρία (φωτό)



του Βασίλη Καπούλα
Στη Συρία φαίνεται ότι προσγειώθηκαν οι περίφημες ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις, VDV, αμέσως μετά τη χτεσινή ανακοίνωση του ρωσικού γενικού Επιτελείου το οποίο τόνιζε προς κάθε κατεύθυνση ότι η υπομονή της Ρωσίας στη Συρία τελειώνει.
 
Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ,έκανε λόγο για 25.000 Ρώσους στρατιώτες που θα πάρουν το στάτους του Βετεράνου αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στο μέτωπο της Συρίας.
 
Στην τελευταία ενημέρωση πριν δύο μήνες περίπου το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας μίλησε για 12.000 μετάλλια οπότε γίνεται κατανοητό πως επιπλέον 13.000 περίπου Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται ή θα πάνε στη Συρία να "τελειώσουν" την υπόθεση.
 
Πάντως οι δηλώσεις αυτές του Α.Αντόνοφ επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είχαν δει νωρίτερα το φως της δημοσιότηας σχετικά με την άφιξη στη Συρία δύο ρωσικών Ταξιαρχιών. 
 
Φαίνεται όμως ότι η ρωσική εμπλοκή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και η Ρωσία πάει για να "τελειώσει το παιχνίδι"
 
Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν οπλισμό στη Συρία με το σήμα των περίφημων ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων VDV.
 
Σήμερα ο συριακός Στρατός δέχτηκε επίθεση με χημικά αέρια στη Ράκκα. Όμως δεν έχει οπισθοχωρήσει. Διεξάγεται ένας πολύ βρώμικος πόλεμος από το συριακό Παρατηρητήριο. Είναι στα τρία χλμ από το αεροδρόμιο της Tabqa και συνεχίζει ακάθεκτος...
 
Η μοίρα των ισλαμιστών είναι προκαθορισμένη.
 
Tέλος το αποβατικό κλάσης Ropucha, LST Yamal 156  κατευθύνεται Συρία για πέμπτη φορά φέτος.
 
Το τι γίνεται στο Χαλέπι είναι δύσκολο να περιγραφεί...
 
 
 
 
 
 
 pronews