3.6.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μετέφεραν παράνομα, με όχημα τύπου van (27) αλλοδαπούς
Κατά την άφιξη των μεταφερομένων στον τελικό προορισμό, οι διακινητές θα αποκόμιζαν συνολικά 13.500 ευρώ

Στοιβαγμένους σε όχημα τύπου van, εντόπισαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, είκοσι επτά (27) αλλοδαπούς, (13) εκ των οποίων ανήλικοι, αποκαλύπτοντας έτσι τη δράση συμμορίας που τους προωθούσε στο εξωτερικό, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.


Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 33 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Διευκόλυνσης παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εξωτερικό της Χώρας, της Έκθεσης σε κίνδυνο, της Συμμορίας, της Απείθειας και της Πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (02-06-2016), περιπολούντες αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν όχημα που έφερε ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, να κινείται στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου, παρατηρώντας ταυτόχρονα μεγάλη καθίζηση που είχε υποστεί από υπερβολικό φορτίο. Άμεσα, με τη χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων, το όχημα ακινητοποιήθηκε προκειμένου να ελεγχθεί. Κατά τον έλεγχο ο 33χρονος άντρας αγνοούσε σχετικές οδηγίες των αστυνομικών, ενώ σε έρευνα του αυτοκινήτου εντοπίστηκε να επιβαίνουν οι είκοσι επτά (27) αλλοδαποί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, οι παράνομα διακινούμενοι, βρέθηκαν στοιβαγμένοι στο όχημα, όπου ήταν ελλιπείς οι κανόνες ασφαλείας για τη μεταφορά τους, ενώ δεν υπήρχε επαρκής εξαερισμός και φωτισμός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες παρέλαβαν από σημείο πλησίον του Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης τους αλλοδαπούς, προκειμένου να τους μεταφέρουν εκτός Ελληνικής επικράτειας, με τελικό προορισμό τη Σερβία, όπου έκαστος θα κατέβαλε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 21χρονου συλληφθέντα, υπήρχε καταχώρηση απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα, ενώ κατείχε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης. Σημειώνεται μάλιστα, ότι έχει απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές, κατά το παρελθόν, για παρόμοιο αδίκημα, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς.

Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ως μέσο παράνομης μεταφοράς των αλλοδαπών, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για την επικοινωνία τους και χρηματικό ποσό.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.