9.6.16

Εκαψαν ζωντανό τον εκδότη της "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" Π.Μαυρίκο στην Αττική Οδό (φωτό) (upd)


ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΦΩΤΙΑ ΕΝΩ ΤΟ ΟΔΗΓΟΥΣΕ!

 - ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΦΥΓΕI

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Ο Παναγιώτης Μαυρίκος που είχε εμπλακεί στην πρόσφατη υπόθεση εκβιασμών (δημοσιογράφος Τάκης Μουσάς, ΕΥΔΑΠ κλπ.) και είχε απασχολήσει την δημοσιότητα, αλλά χωρίς να υπάρχουν ισχυρά στοιχεία για να προφυλακιστεί, βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα στις 14.50 στην Αττικη Οδό, όταν το ΙΧ μάρκας Porsche Cayenne που οδηγούσε άρπαξε ξαφνικά φωτιά.
Ο εκδότης κάηκε ζωντανός. Η ταυτοποίηση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η κατάσταση στην οποία ανασύρθηκε ο οδηγός, δεν επιτρέπει την άμεση αναγνώρισή του όμως η σύζυγος του, η οποία ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν επιβεβαίωσε ότι με το τζιπ μάρκας Porche Cayenne, το οποίος της ανήκει, αποχώρησε ο εκδότης το πρωί από το σπίτι τους.
Το ΙΧ που οδηγούσε ήταν στο όνομα της γυναίκας του ("Συρίγου").
Το αυτοκίνητο πήρε φωτιά στο ρεύμα προς Ελευσίνα στο ύψος του Mall. Επι τόπου έσπευσε η πυροσβεστική αλλά δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρός από το καμένο αυτοκίνητο.
Δεν είναι γνωστό πως πήρε φωτιά το αυτοκίνητο. Το συμβάν έγινε στις 14.50 αναμεσα στις εξόδους Ηράκλειο και Μεταμόρφωση στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Η φωτιά έχει τώρα σβηστεί και το όχημα απομακρύνεται. Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια του ατυχήματος είχαν κλείσει και οι τρείς λωρίδες κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που προκύπτουν από τις κάμερες της Αττικής Οδού αλλά και αυτόπτες μάρτυρες το αυτοκίνητο κινείτο στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας όταν για άγνωστη αιτία πήρε φωτιά.
Ο οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητο για να βγεί, αλλά μάταια αφού μυστηριωδώς οι πόρτες του πολυτελούς  Cayenne είχαν μπλοκαριστεί από άγνωστη αιτία (οι πόρτες εσωτερικά ανοίγουν μηχανικά και όχι ηλεκτρονικά, οπότε και βραχυκύκλωμα να είχε γίνει έπρεπε να τις ανοίξει κανονικά) και δεν μπορούσε να τις ανοίξει.
Παρότι διερχόμενοι οδηγοί προσπάθησαν να σπεύσουν σε βοήθεια ήταν αργά, αφού ούτε αυτοί μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες. Η φωτιά είχε επεκταθεί και ο Π.Μαυρίκος, κάηκε ζωντανός.
Η σορός του που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο νοσοκομείο της Κηφισιάς έχει κληθεί η σύζυγος του εκδότη για αναγνώριση, αλλά αυτό τελικώς δεν έγινε, καθώς οι ειδικοί εκτίμησαν ότι δεν θα εισέφερε κάτι νέο στη διαδικασία, ενώ θα επιβάρυνε δραματικά τις δύο γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.
Σε ανάλογες περιπτώσεις η αναγνώριση ενός νεκρού από τους οικείους του α' βαθμού γίνεται ουσιαστικά μέσω της αναγνώρισης αντικειμένων που αυτός έφερε πάνω του.  Αυτό που θα γίνει ενδεχομένως είναι να επιβεβαιωθεί η απανθράκωση ως τελική αιτία θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου.
Στη συνέχεια θα εξεταστεί  από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής εάν μπορεί να ληφθούν τοξικολογικά και ιστολογικά δείγματα από τη σορό για να γίνουν σχετικές εξετάσεις
Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι η σορός είναι πλήρως απαθρακωμένη. Ως εκ τούτου η σύζυγος του εκδότη της Ακρόπολης θα κληθεί να διαπιστώσει αν πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο αναγνωρίζοντας αντικείμενά του όπως ρολόι ή κάποιο άλλο κόσμημα ή αντικείμενο.



H επαλήθευση της ταυτότητας του νεκρού θα γίνει και μέσω εξέτασης DNA και με οδοντολογική εξέταση

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, από μηχανική βλάβη έως και εκρηκτικό μηχανισμό και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας.
pronews