8.6.16

«Μυρίζει θάνατος» στη Ράκκα: Su-34 εξαΰλωσαν τους ισλαμιστές - Σ.Λαβρόφ: «Θα δώσουμε στον Άσαντ ότι χρειάζεται» (φωτό, vid)



του Βασίλη Καπούλα
Μετά το Χαλέπι, η Ράκκα. Τα ρωσικά μαχητικά και στρατηγικά βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν σφοδρές επιδρομές και  εξαΰλωσαν κυριολεκτικά τους ισλαμιστές. Φαίνεται ότι μόλις η Ρωσία τελειώσει το νέο γύρο που μόλις ξεκίνησε, ισλαμιστές δεν θα υπάρχουν ούτε ως δείγμα στη συγκεκριμένη χώρα.
 
Τα ρωσικά μαχητικά εξαπολύουν  βόμβες διασποράς, φωσφόρου. Ότι κινείται πλέον στη Ράκκα και στο Χαλέπι αποτελεί στόχο...
 
Αυτή τη φορά ανατίναξαν κονβόι που μετέφεραν πετρέλαιο και οπλισμό στην πολη al-Mansurah 20 χλμ νοτιοδυτικά της Ράκκα.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε μια βαρυσήμαντη δήλωση τόνισεότι "η Ρωσία θα παρέχει την πιο ενεργή αεροπορική υποστήριξη για το συριακό Στρατό μέσα και γύρω από το Χαλέπι".
 
"Θα αποφασίσουμε πως οι αεροπορικές μας δυνάμεις θα δράσουν, εξαρτώμενες από την κατάσταση".
 
"Αυτό δεν θα αποτελέσει έκπληξη για τους Αμερικανούς".
 
"Πιστεύουμε ότι δώσαμε αρκετό χρόνο στην "αντιπολίτευση" να φύγει από τα εδάφη της al-nusra. Αυτοί που δεν διαχώρισαν το δρόμο τους από τους τρομοκράτες, να κατηγορήσουν μόνο τους εαυτούς τους".
 
"Περιμένουμε από τους συνεργάτες μας να συνεργαστούν μαζί μας έντιμα και να μην προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν μυστικές επαφές για να εφαρμόσουν ένα σχέδιο B,C ή D".
 
Η δήλωση αυτή του Σ.Λαβρόφ μόνο τυχαία δεν είναι...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pronews