8.6.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πλήρη ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στη Συρία - S-400 Triumf στα σύνορα με Ουκρανία μετέφερε η Ρωσία (φωτό, vid)


ΤΟ Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑ ASTER-30 SAMP-T ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑ


του Βασίλη Καπούλα
Σε εφαρμογή έχει θέσει το ΝΑΤΟ το "σχέδιο Β" στη Συρία καθώς εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές από το αεροπλανοφόρο USS Harry S.Truman, στο έδαφος της Συρίας υπάρχουν Βρετανικές ειδικές δυνάμεις μαζί με τις Αμερικανικές ενώ στην Τουρκία μεταφέρθηκαν επιπλέον AWACS μαζί με το α/α σύστημα μεγάλου βεληνεκούς Aster-30 SAMP-T. 
Η Ρωσία μετέφερε στα σύνορα με Ουκρανία α/α συστήματα S-400 Triumf.
 
Φαίνεται ότι και οι δύο χώρες προετοιμάζονται για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Για το λόγο αυτό ο Σ.Λαβρόφ είχε προειδοποιήσει χτες λέγοντας "οι ΗΠΑ να μην σκεφτούν να εφαρμόσουν πίσω από την πλάτη μας το σχέδιο B,C ή D"!
 
Οι Βρετανικές ειδικές δυνάμεις επιχειρούν στη Συρία μαζί με την "μετριοπαθή αντιπολίτευση" όπως αποκάλυψε στρατιωτικός διοικητής τους στους The Times.
 
Το pronews.gr με δημοσίευσή του σας είχε ενημερώσει εδώ και καιρό για την εμπλοκή των βρετανικών ειδικών δυνάμεων καθώς προέρχονται από το έδαφος της Ιορδανίας. 1.600 πεζοναύτες και 300 στρατιωτικά οχήματα είχαν μεταφερθεί για την άσκηση με την κωδική ονομασία "Shamal Storm" (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).
 
Η ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή δεν σταματά εδώ καθώς μετά την κατάρρευση του προγράμματος δημιουργίας "μετριοπαθών ισλαμιστών" Βρετανικές και Αμερικανικές δυνάμειςδημιουργούν πλέον τον "Νέο Συριακό Στρατό" παρέχοντας εκπαίδευση και εξοπλισμό.
 
Οι Βρετανικές δυνάμεις περνούν τα σύνορα με Ιορδανία και βοηθούν τον "Νέο Συριακό Στρατό" στο ΝΑ χωριό al-Tanf στα σύνορα με Ιράκ και Ιορδανία.
 
Πλέον οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές καθώς στη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Ρωσίας-Ιράν-Συρίας στην Τεχεράνη θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.
 
Όπως αναφέραμε, το ΝΑΤΟ στέλνει μέσω της Ιταλίας το αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς  Aster-30 SAMP-T το οποίο θα εγκατασταθεί στη ΝΑ Τουρκία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναπτυχθεί στην πόλη Καχραμανμαράς και Γκαζιαντέπ.
 
Το Ιταλικό αντιαεροπορικό σύστημα μεταφέρθηκε μέσω θαλάσσης στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας στη Νότια Τουρκία και από εκεί μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας -συνολικά 36 φορτηγά μετείχαν στην επιχείρηση μεταφοράς- στην πόλη Καχραμανμαράς όπου βρίσκονταν τα γερμανικά αντιαεροπορικά συστήματα Patriot για τρία χρόνια.
 
Τα φορτηγά μετέφεραν τους πυραύλους και τεχνικό εξοπλισμό. Η μεταφορά θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
 
Μαζί με το αντιαεροπορικό σύστημα μεταφέρθηκαν και 25 άτομα τεχνικό προσωπικό.
 
Το ευρωπαϊκό σύστημα SAMP/T Aster 30 Mamba αποτελείται από το ραντάρ επιτήρησης Master M3R ThalesRaytheonSystems, το ραντάρ Ελέγχου Πυρός 3D Arabel FCU της εταιρείας Thales, το Κέντρο Ελέγχου Πυρός (BC2) και 6 εκτοξευτές επί τροχοφόρων οχημάτων με 8 εγκιβωτισμένα κάθετα εκτοξευόμενα βλήματα Aster 30 Block 1 έκαστο.
 
Η εμβέλεια του βλήματος Aster 30 για την αναχαίτιση αεροσκαφών φτάνει τα 100 χλμ, και για την αναχαίτιση βλημάτων cruise τα 25 χλμ.
 
Το μέγιστο επιχειρησιακό ύψος του βλήματος είναι τα 20 χλμ, η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να επιτύχει φτάνει τα 4,12 Mach, ενώ το βλήμα μπορεί να αντέξει επιτάχυνση μέχρι 60g.
 
Το μήκος του βλήματος είναι 4,9 μέτρα, το βάρος του φτάνει τα 510 κιλά, ενώ η διάμετρος του είναι 18 εκατοστά. Το βλήμα προωθείται από ένα πυραυλοκινητήρα δύο σταδίων στερεών καυσίμων.
 
Το ραντάρ Arabel μπορεί να αντιμετωπίζει ταυτοχρόνως 10 στόχους, καθοδηγώντας προς αυτούς μέχρι και 16 βλήματα Aster 30 Block 1, ενώ μία πλήρη πυροβολαρχία SAMP/T Aster 30 Mamba (6 εκτοξευτές εξοπλισμένοι με 48 βλήματα) μπορεί να εκτοξεύσει 8 βλήματα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.
 
To Κέντρο Ελέγχου Πυρός (BC2) μίας πυροβολαρχίας SAMP/T Aster 30 Mamba αποτελείται από ένα κλωβό, ο οποίος φέρεται επί ενός φορτηγού και διαθέτει δύο σταθμούς εργασίας.
 
Δείτε φωτογραφίες με τους S-400 στην περιοχή Rostov.
 
 
 
pronews