25.6.16

Θρίλερ οι εκλογές στην Ισπανία - Δεύτεροι οι Podemos


Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οιΙσπανοί και οι βουλευτικές εκλογές φαίνεται ότι θα εξελιχθούν σε θρίλερ τόσο όσον αφορά το αποτέλεσμα όσο και την επόμενη μέρα. 

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν πρώτο το Λαϊκό κόμμα του Ραχόι, δεύτερο κόμμα τη συμμαχία των Podemos και τρίτο κόμμα τουςΣοσιαλιστές. Η συμμαχία των Podemos αναμένεται να έχει μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου 2015, οι οποίες δεν επέτρεψαν την δημιουργία κυβέρνησης.



Οι Unidos Podemos όλα δείχνουν ότι θα κερδίσουν μεταξύ 84 και 95 εδρών στο κοινοβούλιο σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσίευσαν οι El Pais, El Mundo και ABC, ενώ θα λάβουν ποσοστό μεταξύ 24,6% ως 26%.

Οι Σοσιαλιστές οι οποίοι έφτασαν δεύτεροι στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, με 90 βουλευτές, δεν αναμένεται να λάβουν πάνω από 20-21,4% των ψήφων και μεταξύ 78-85 έδρες.


Το κόμμα του Μαριάνο Ραχόι κερδίζει στις δημοσκοπήσεις από 20-30,5% των ψήφων και μεταξύ 113 και 129 εδρών. Αλλά ο Ραχόι θα δυσκολευτεί να βρει συμμάχους για να διατηρήσει την εξουσία, εκτός κι αν συνεργαστεί αυτή τη φορά με το Σοσιαλιστικό κόμμα.

Οι Σοσιαλιστές δεν θέλουν μια τέτοια συγκυβέρνηση. Αλλά δεν θέλουν ούτε συγκυβέρνηση με τους Unidos Podemos, γιατί θα έπαυαν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Αριστερά.

Όσο για τους φιλελεύθερους κεντρώους Ciudadanos (Πολίτες) αναμένεται να αυξήσουν τις έδρες τους κατά μία και να εκλέξουν 41 βουλευτές.


nooz.gr