24.6.16

Το χρονικό του δολοφονικού χτυπήματος της Αγίας Νάπας (pics&video)


Το χρονικό του δολοφονικού χτυπήματος της Αγίας Νάπας (pics&video)




Μακελειό με τέσσερις νεκρούς και τραυματίες στην «καρδιά» της Αγίας Νάπας – Νεκρός από πυρά αγνώστων έπεσε ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, φιλικό του ζεύγος καθώς και ο ένας εκ των δραστών της δολοφονικής επίθεσης – Κρίσιμος τραυματισμός αστυνομικού της ΜΜΑΔ που πυροβόλησε τον έναν δράστη
– Βρέθηκε καμένο και με ένα καλάσνικοφ στη θέση του συνοδηγού το αυτοκίνητο των δραστών – Μπροστά στα έντρομα μάτια θαμώνων και των παιδιών του ζεύγους – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή – Ντόπιοι και τουρίστες παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις – Στον ίδιο δρόμο, την ίδια ακριβώς μέρα 4 χρόνια μετά από το πενταπλό φονικό που είχε συγκλονίσει την κυπριακή κοινή γνώμη
Το γκανγκστερικό δολοφονικό χτύπημα διαπράχθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ όταν δύο κουκουλοφόροι μπούκαραν σε γνωστό εστιατόριο που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Αγίας Νάπας.
Νεκροί από τα δολοφονικά πυρά έπεσαν ο γνωστός επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο κουμπάρος του λοχίας της ΚΥΠ Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 χρόνων και η σύζυγος του  Σκεύη Χατζηευθυμίου που εκείνη την ώρα δειπνούσαν στο εστιατόριο καθώς και ο ένας εκ των δραστών της επίθεσης που είναι αλλοδαπός ηλικίας 41 χρόνων. 
Το «χτύπημα» διαπράχθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια θαμώνων αλλά και των παιδιών του ζεύγους, που επίσης βρίσκονταν στο τραπέζι με τον Καλοψιδιώτη.
Από τα πυρά τραυματίστηκε και άνδρας της ΜΜΑΔ ο οποίος επίσης βρισκόταν στο τραπέζι του γνωστού επιχειρηματία και αν και τραυματισμένος, φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του ενός εκ των δύο δραστών την ώρα που επιχειρούσε να εγκαταλείψει το εστιατόριο. Διακομίστηκε κρίσιμα τραυματισμένος στο Νοσοκομείο. Φέρει τραύματα στο κεφάλι, το στήθος και διάφορα άλλα μέρη του σώματος τους. Από τα πυρά τραυματίστηκε και δεύτερο πρόσωπο.
Σκηνές αλλοφροσύνης…
Στην περιοχή εκτυλίχθησαν σκηνές αλλοφροσύνης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν σε μεγάλη απόσταση την περιοχή που κατακλείστηκε από περαστικούς, ντόπιους και τουρίστες που μαζεύτηκαν στη σκηνή και παρακολουθούσαν τις έρευνες των ανδρών της δύναμης.
Συγκεχυμένες πληροφορίες…
Και ενώ οι έρευνες της αστυνομίας στη σκηνή βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη, μία πληροφορία που ήθελε τον δεύτερο δράστη της επίθεσης που κατάφερε να διαφύγει από το σκηνή, να εντοπίστηκε νεκρός σε βενζινάδικο, έθεσε ξανά σε συναγερμό τις αρχές. Η πληροφορία για πέμπτο νεκρό γρήγορα διαψεύστηκε καθώς όπως φαίνεται ο δεύτερος δράστης, τραυματίστηκε μεν αλλά δεν υπέκυψε στα τραύματα του.
Καμένο αυτοκίνητο με καλάσνικοφ στη θέση του συνοδηγού
Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία εντόπισε στην περιοχή Κατασπήλια φλεγόμενο όχημα το οποίο πιστεύεται ότι είναι αυτό το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης. Στη θέση του συνοδηγού εντοπίστηκε και ένα καλάσνικοφ.
Οι αρχές βρίσκονται σε συναγερμό μετά και το φονικό χτύπημα στην καρδιά της Αγίας Νάπας και οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Ανατριχιαστική «σύμπτωση»
Το στυγερό έγκλημα διαπράχθηκε στην οδό Καταλυμάτων, στον ίδιο δηλαδή δρόμο όπου ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν –στις 23 Ιουνίου 2012 διαπράχθηκε το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, που συγκλόνισε το παγκύπριο με στόχο και πάλι τον επιχειρηματία.
http://cyprustimes.com/