23.6.16

Για νοθεία με τη βοήθεια της MI5 κάνουν λόγο οι υποστηρικτές του Brexit: Σβήνουν τις ψήφους και τις αλλάζουν(φωτό, vid)


ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ BREMAIN - ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΛΙΡΑ

Για σοβαρό κίνδυνο νοθείας κάνουν λόγο οι υποστηρικτές του Brexit καθώς υπάρχουν υπόννοιες ότι σβήνουν τις ψήφους και τις αλλάζουν. Να σημειώσουμε ότι στα εκλογικά τμήματα της Βρετανίας χρησιμοποιούν παραδοσιακά μολύβια. Το 1/3 πιστεύει ότι η μυστική υπηρεσία ΜΙ5 εργάζεται μαζί με την κυβέρνηση εναντίον του λαού και κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Για αυτό το λόγο οι υποστηρικτές του Brexit καλούν τους ομοϊδεάτες τους που θα πάνε να ψηφίσουν να κρατούν μαζί τους στυλό, 
Μάλιστα έχει δημιουργηθεί και ανάλογο hastag (#usepens - «χρησιμοποιήστε στυλό»), που ενθαρρύνει όσους θέλουν να ψηφίσουν Brexit να το κάνουν παίρνοντας μαζί τους το δικό τους στυλό.
Πάντως, ένας εκπρόσωπος της Εκλογικής Επιτροπής διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα νοθείας, προσθέτοντας ωστόσο πως «όποιος θέλει να πάρει στυλό μαζί του για να ψηφίσει, ας το κάνει. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα».  
Πάντως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φαίνεται ότι υπάρχει ανατροπή, με προβάδισμα του Βremain. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard, η δημοσκόπηση της Ipros Mori δείνει προβάδισμα τεσσάρων μονάδων στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Συγκεκριμένα, το 52% τάσσεται υπέρ του Bremain και το 48% υπέρ του Brexit.
 
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 12% των ερωτηθέντων παραδέχθηκ ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή  γεγονός που δείχνει, όπως επισημαίνει η εφημερίδα ότι το ιστορικό αυτό δημοψήφισμα έχει διχάσει τη χώρα. 
 
Αλλά και η διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας Populus δίνει σαρωτικό προβάδισμα στο Bremain με 55% έναντι 45% που πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  
 
Μετά από τις χαρούμενες ειδήσεις για τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και τους υποστηρικτές του Bremain, η λίρα «καλπάζει» η οποία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Δεκεμβρίου του 2015.
 
Το βρετανικό νόμισμα κινείται ανοδικά κατά 1,43% στα 1,4917 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε και το επίπεδο των 1,4946 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές μετά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, προεξοφλούν ότι οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα ταχθούν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. 
Δείτε μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις οπαδών του Brexit: