29.6.16

Συναγερμός στην Τουρκία για νέο τρομοκρατικό χτύπημα - Με σχέδιο a la Βρυξελλών η επίθεση στο αεροδρόμιο "Ατατούρκ"


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ 

Με σχέδιο a la Βρυξελλών χτύπησαν οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας το αεροδρόμιο "Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης σκορπώντας τον θάνατο. Ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί.

Είναι πολύ πιθανό να είχαν και άλλους συνεργούς, οι οποίοι τους συνόδευαν και οι οποίοι διέφυγαν την τελευταία στιγμή και αυτό κάνει τις τουρκικές αρχές να ανησυχούν για νέο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη ή σε άλλη πόλη της χώρας τις επόμενες ημέρες ή και ώρες. Δεν είναι άλλωστε λίγα τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έχει δεχθεί η Τουρκία τους τελευταίους μήνες κάνοντας την να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη και να την εγκαταλείπουν σωρηδόν οι τουρίστες.
Η Αστυνομία και ο Στρατός βρισκονται σε συναγερμό. Από το πρωί πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν τα τρομοκρατικά χτυοήματα που έχουν βυθίσει στο χάος την Τουρκία. 
Ο επίσημος απολογισμός του τρομοκρατικού χτυπήματος είναι 36 νεκροί και 147 τραυματίες. Δεν αποκλείεται όμως ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί. Οι φόβοι που εκφράζονται είναι πως τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 50.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι δράστες έφτασαν στο αεροδρόμιο με ταξί και οι επιθέσεις έγιναν στην αίθουσα αναχωρήσεων, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και σε πάρκινγκ.
Τουλάχιστον ένας από τους βομβιστές πριν ανατιναχτεί, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως προς το πλήθος, όπως μεταδίδει η Χουριέτ.
Ο τρίτος βομβιστής σκοτώθηκε από αστυνομικό. Στο βίντεο από τις κάμερες του αεροδρομίου φαίνεται ο δράστης, με το όπλο στα χέρια, να στοχεύει πολίτες που τρέχουν να σωθούν λίγο πριν ένας αστυνομικός τον πυροβολήσει και πέσει νεκρός.
Οι εικόνες που ακολούθησαν μετά την πρώτη έκρηξη ήταν σκηνές απόλυτου χάους. Πτώματα και τραυματίες παντού. Σειρήνες ασθενοφόρων και ουρλιαχτά τρόμου. Ακολουθεί η δεύτερη έκρηξη η οποία έχει καταγραφεί σε video από πολίτη που βρισκόταν στο αεροδρόμιο τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης.
pronews