16.6.16

Πυροβόλησαν Βρετανίδα βουλευτή κατά του Brexit - Σε κρίσιμη κατάσταση η πολιτικός (live)


«ΒRITAIN FIRST» ΦΩΝΑΖΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους στην περιφέρειά της, η βουλευτίνα του Εργατικού Κόμματος, Τζο Κοξ, πυροβολήθηκε στο Μπρίστολ της βόρειας Αγγλίας και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η συγκεκριμένη πολιτικός πίεζε υπέρ της παραμονής της Αγγλίας στην ΕΕ.

Είναι πιθανόν να πρόκειται περί προβοκάτσιας για να φοβηθεί ο κόσμος και να ψηφίσει ένα Brexit. Άλλωστε ο ίδιος ο Ν.Τουσκ δήλωνε σήμερα ότι είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ.
Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επίθεση αυτή, ανέφεραν οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Press Association ότι η Κοξ προσπάθησε να παρέμβει σε έναν καυγά μεταξύ δύο ανδρών.
Ο ένας από αυτούς τράβηξε ένα όπλο από μια τσάντα και πυροβόλησε δύο φορές. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία. Σύμφωνα με το Channel 4, η Κοξ φέρει και τραύματα από μαχαίρι.
Ένας άλλος μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό κανάλι Sky News, υποστήριξε ότι ο δράστης φώναξε «Britain first», δηλαδή «Πρώτα η Βρετανία».
Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη δημοτική βιβλιοθήκη του Μπρίστολ, όπου η Κοξ οργανώνει τακτικά συναντήσεις με τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς της.
Μόλις έγινε γνωστή η επίθεση, η εκστρατεία «Stronger In», που μάχεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι διακόπτει όλες τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει για σήμερα.
«Αναβάλλουμε όλες τις εκδηλώσεις για σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι με την Τζο Κοξ και την οικογένειά της» ανέφερε στο Twitter.
Την ίδια απόφαση, να σταματήσει δηλαδή για σήμερα τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, έλαβε και η επίσημη εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Ιδιαίτερα ανήσυχος για την επίθεση σε βάρος της Κοξ δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ενώ η ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν είπε ότι αισθάνεται «εντελώς σοκαρισμένος» από την είδηση.
«Εντελώς σοκαρισμένος από την είδηση της επίθεση στην Τζο Κοξ. Οι σκέψεις ολόκληρου του Εργατικού Κόμματος είναι μαζί της και με την οικογένειά της αυτή τη στιγμή», έγραψε στο Twitter. «Φριχτά νέα για μια επίθεση σε μια εξαίρετη συνάδελφο, την Τζο Κοξ. Προσεύχομαι γι' αυτήν και την οικογένειά της», ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τσούκα Ουμούνα.
Η Κοξ, που σπούδασε στο Κέμπριτζ και είναι μητέρα δύο παιδιών, εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο με το Εργατικό Κόμμα το 2015. Είναι γνωστή για το έργο της σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα και για τους αγώνες που έχει δώσει για γυναικεία ζητήματα.
pronews