23.6.16

Bremain: Oι Βρετανοί ψηφίζουν υπέρ της παραμονής τους στην Ενωση - Οι μετανάστες των πρώην αποικιών κρίνουν το αποτέλεσμα


ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ

Με τους τελευταίους ψηφοφόρους να σπεύδουν στα εκλογικά κέντρα καθώς έχει μείνει μονάχα μια ώρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα στην Βρετανία το αποτέλεσμα δείχνει να έχει κριθεί.
Διαρροές από τα exit polls, δίνουν μια διαφορά που θα κυμανθεί μεταξύ των 4 και των 8 μονάδων.

Ειδικά στα κέντρα που ψηφίζουν έγχρωμοι, αραβικής καταγωγής, μετανάστες από την Α.Ευρώπη, από τις χώρες της Κοινοπολιτείας κλπ., που αθροιστικά υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ψηφοφόρους, η διαφορά είναι 90-10 υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και αυτή η διαφορά φαίνεται ότι θα κρίνει το αποτέλεσμα.
Στην Σκωτία, επίσης η διαφορά είναι 70-30 υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.
Στις περιοχές της νότια Αγγλίας οι γηγενείς Βρετανοί ψηφίζουν 55-45 υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, αλλά δεν αρκούν.
Κατά κάποιο τρόπο οι πρώην αποικίες παίρνουν την εκδικησή τους και χαράσσουν ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που θέλει η πλειοψηφία των γηγενών...
Σύμφωνα με μία τελευταία δημοσκόπηση, προηγείται 10 μονάδες έναντι του Brexit.
Ανάλογες ενδείξεις, υπέρ της παραμονής, υπάρχουν και από την αντίδραση των αγορών, με τη στερλίνα να ενισχύεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν και στο τέλος έχασε μέρος του κέρδους της. Το ίδιο και οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. 
Παρόλα αυτά, οι αναλυτές εξακολουθούν να τονίζουν ότι το ποσοστό της προσέλευσης θα είναι κρίσιμο για το τελικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι όσο μικρότερη είναι η προσέλευση τόσο περισσότερο θεωρείται ότι ενισχύεται το Brexit.
Οι Βρετανοί αποφάσισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να παραχωρήσουν οικειοθελώς μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους.
pronews