14.6.16

Τουρκικές “γαλιφιές” Ερντογάν στον Πούτιν! Του ΄στειλε επιστολή

(Σχόλιο του συνεργάτη μας Juan, απελήφθη λόγω ...απρεπών χαρακτηρισμών προς τον  "Χαϊλέ...Ερντογάν" !)
Οι “ανατολίτικοι τσαμπουκάδες” του Ερντογάν δίνουν τη θέση τους στις “ανατολίτικες γαλιφιές”. Ο Τούρκος πρόεδρος είναι λογικό να αισθάνεται απομονωμένος και κάνει ότι μπορεί για να βρεί ένα “πάτημα” που θα του επιτρέψει να ανοίξει μια “πόρτα” προς τη Μόσχα.
Όπως γράφει το sputnik.com ο Ερντογάν έστειλε επιστολή στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Ρωσίας.

Στην επιστολή εκτός από ευχές εκφράζει και την ελπίδα να “τα βρουν”:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε. Εκ μέρους του τουρκικού λαού, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους Ρώσους για την Ημέρα της Ρωσίας, και ελπίζω ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας θα  φτάσουν το επίπεδο που αξίζουν”, γράφει.
Τον Μάιο, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να επαναλάβει τις σχέσεις της με την Άγκυρα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρότεινε τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με τη Ρωσία σε μια προσπάθεια να εξομαλύνει τις αδιέξοδο στις σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ σε επιστολή του προς το Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι, «στο εγγύς μέλλον, η συνεργασία και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα φτάσουν σε ένα επίπεδο που είναι απαραίτητο για τα κοινά συμφέροντα των λαών μας».
http://www.militaire.gr/