30.6.16

Μπουτάρης: Να χρησιμοποιηθεί το... Παπάφειο για τη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων


ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ..."ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ" Τα "παιδικά χωριά SOS" ; Ποια Χριστιανική αγωγή θα δίνουν αν τα μισά (και βάλε) παιδιά είναι μουσουλμάνοι; Και ποιος θα συνδράμει ξανά οικονομικά τους φορείς αυτούς που τελικά θα καταντήσουν  (σε σύντομο χρόνο λόγο αριθμού παιδιών μουσουλμάνων) "παιδικά τζαμιά";  Να δούμε τι άλλο ακόμα  θα σκαρφιστεί ο Μπουτάρης. Juan!  

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον kεντρικό Δήμο, το Σωματείο "Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας" και το "Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών".
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε πως πρόκειται για ένα μνημόνιο που στοχεύει στην επεξεργασία και υλοποίηση των κατάλληλων προγραμμάτων για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο κ. Μπουτάρης στάθηκε στη βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ηλικίας έως 16 ετών, τα οποία -όπως ανέφερε- φτάνουν τις 21.000 σε όλη τη χώρα. Για μία ακόμη φορά επανέλαβε την πρόταση να χρησιμοποιηθεί το Παπάφειο Ίδρυμα, που έχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 400 παιδιών.
Ο πρόεδρος του "Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών" Νίκος Δεμερτζής, από την πλευρά του, υποστήριξε πως "στην περίοδο της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός της φτώχειας σε παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες και πρέπει να γίνουν σχέδια για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων", ενώ για το θέμα των προσφύγων πρόσθεσε πως το ΕΚΚΕ "τρέχει" έρευνα για την κατάσταση της υγείας των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στη χώρα.
Εκ μέρους των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, ο γενικός διευθυντής Γιώργος Πρωτόπαπας, ερωτηθείς εάν υπάρχουν στοιχεία για τη φτώχεια, ανέφερε πως "το 35% των οικογενειών που υποστηρίζονται είναι μονογονεϊκές, ενώ πολλές είναι και οι περιπτώσεις των νεαρών ζευγαριών που βρίσκονται χρόνια σε ανεργία".
"Πρόκειται για συμπράξεις του Δήμου Θεσσαλονίκης με ΜΚΟ και φορείς που έχουν τεχνογνωσία για να γινόμαστε καλύτεροι στο μέλλον. Να υποβάλουμε κοινά αιτήματα για παιδιά, άπορες οικογένειες και πρόσφυγες που βρίσκονται σε ανάγκη" δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα.

πηγη:http://www.makthes.gr/