3.6.16

Αλβανός ο συλληφθείς "χρυσοδάκτυλος - ριφιφής"




Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από καταστήματα εντός στοάς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 02-06-2016, στην περιοχή της Αττικής, δυνάμει σχετικού Εντάλματος Σύλληψης του 7ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.


Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς του, το χρονικό διάστημα 27/29-02-2016, αφού παραβίασαν είσοδο στοάς στο κέντρο της πόλης, διέρρηξαν και εισήλθαν στο εσωτερικό τυπογραφείου και καταστήματος πώλησης υφασμάτων, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα.

Ακολούθως, αφού πρώτα άνοιξαν οπή στον τοίχο (μέθοδος ριφιφί) κοσμηματοπωλείου, εισήλθαν στο εσωτερικό του, απενεργοποίησαν το συναγερμό και τις κάμερες που βρίσκονταν εντός του καταστήματος και στη συνέχεια αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών, καθώς επίσης πλάκες χρυσού και νομίσματα ξένων χωρών από το εσωτερικό χρηματοκιβωτίου. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (176.800) ευρώ.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των συνεργών του.