14.6.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συγκομιδή..."λουλουδιών" από την Αστυνομία!




Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 48ωρο συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών περιπτώσεων κλοπών.
                                                                                       
Αναλυτικότερα:


-      Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 12-06-2016, έπειτα από αναζητήσεις  δικυκλιστών αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.,  δύο υπήκοοι Ρουμανίας, 38 και 15 ετών, διότι λίγο νωρίτερα, ο νεαρός αλλοδαπός αφαίρεσε από κατάστημα εστίασης στην περιοχή της Ανάληψης, το πορτοφόλι ημεδαπού και επιχείρησε να διαφύγει με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως, ο νεαρός ενεργώντας υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του 38χρονου, κατά το χρονικό διάστημα από 30-05-2016 έως 12-06-2016, αφαίρεσε τα κινητά τηλέφωνα από 5 θαμώνες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές της Ανάληψης και της Καλαμαριάς.
     -   Απογευματινές ώρες της 12-06-2016, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 18χρονος ημεδαπός διότι ενεργώντας από κοινού με συνεργό του, διέρρηξαν συνεργείο οχημάτων στην περιοχή της Πυλαίας, απ’ όπου αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, σε προγενέστερο χρόνο, διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών στην ίδια περιοχή, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό του.

     -   Συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (13-06-2016), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 36χρονος "ομογενής", διότι αφαίρεσε ένα ποδήλατο από την περιοχή της Περαίας.

Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων και στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον δικογραφίες. Συγκεκριμένα:

- Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών, προέκυψε επιπλέον,ότι τα μέλη της οργάνωσης (προσωρινά κρατούμενα):

Ø  Αρχές Αυγούστου του 2014, διέρρηξαν μονοκατοικία στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, από το εσωτερικό της οποία αφαίρεσαν κοσμήματα και

Ø  Τον Ιανουάριο του 2015  διέρρηξαν πρακτορείο ΟΠΑΠ στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρηματοκιβωτίου ποσότητα λαχείων και ηλεκτρονικές συσκευές.


-      Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 49χρονου υπηκόου Ρουμανίας, διότι βραδινές ώρες της 11-04-2016, αφαίρεσε από την τσάντα θαμώνα εστιατορίου στο κέντρο της πόλης, ένα φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των (4.500) ευρώ.