18.6.16

Ανάφλεξη στην ανατολική Ευρώπη φοβάται ο Γερμανός ΥΠΕΞ λόγω των κινήσεων του ΝΑΤΟ!

Οι πρόσφατες κινήσεις του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανάφλεξη της κατάστασης στην ανατολική Ευρώπη, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αναφερόμενος στην άσκηση «Anakonda-16», η οποία αφορά υποτιθέμενη επίθεση της Ρωσίας στην Πολωνία. Αναδεικνύει δε την ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 Ιουλίου.
«Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πυροδοτήσουμε την κατάσταση περισσότερο με διαξιφισμούς και πολεμοχαρή συμπεριφορά», τονίζει ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στην «Bild am Sonntag» και ζητά περισσότερο διάλογο και συνεργασία με την Ρωσία.
«Όποιος πιστεύει ότι μια συμβολική παρέλαση τεθωρακισμένων στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα φέρει σταθερότητα, κάνει λάθος», προσθέτει και επισημαίνει ότι «θα ήταν μοιραίο αν τώρα περιορίζαμε την προσοχή μας στον στρατό και αναζητούσαμε λύσεις αποκλειστικά μέσω της πολιτικής της αποτροπής».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ακόμη ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο «να ανανεώσει τις συνομιλίες για τα οφέλη του αφοπλισμού και του ελέγχου των όπλων για την ασφάλεια στην Ευρώπη».
Ενόψει ωστόσο της Συνόδου της Συμμαχίας, ο γενικός γραμματέας της, Γενς Στόλτενμπεργκ, έχει ήδη δηλώσει ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία του στην ανατολική Ευρώπη με πέντε τάγματα μάχης, σε απάντηση προς ενδεχόμενο ρωσικό επεκτατισμό.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ