5.6.16

Καζακστάν ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΚΤΟΜΠΕ (upd)

Τρομοκρατικό χάος στο Καζακστάν

Χάος επικράτησε στην πόλη Ακτόμπε του Καζακστάν, με σφοδρές μάχες στους δρόμους της πόλης και αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών και τραυματιών, ενώ πληροφορίες που μάλλον δεν επιβεβαιώνονται έκαναν λόγο για ομηρία πολλών πολιτών. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Almas Sadubayev, όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 20-30 ένοπλοι φανατικοί ισλαμστές έκλεψαν όπλα από καταστήματα και επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση στο κέντρο της πόλης.



Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, νεκρός είναι ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος όπλων, δύο στρατιώτες και 3 ισλαμιστές, ενώ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον άλλοι 10 άνθρωποι. 

Η επίθεση στη βάση αποκρούστηκε από τους στρατιώτες και αυτή τη στιγμή διεξάγεται μεγάλη επιχείρηση από την αστυνομία και τον στρατό για την ανεύρεση των δεκάδων ισλαμιστών που υποχώρησαν.








Οι αρχές της πόλης έχουν δώσει εντολή για εκκένωση μιας ολόκληρης περιοχής, ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πυροβολισμοί ακούγονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Στους δρόμους έχουν βγει οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σχεδόν παντού. Οι αρχές χαρακτηρίζουν το γεγονός ως "τρομοκρατικό χτύπημα".

Η πόλη Ακτόμπε έχει πληθυσμό 300.000 κατοίκων και βρίσκεται στο βορειοδυτικό Καζακστάν.

ΠΗΓΗ: zougla,gr